Τρία τεχνικά προβλήματα ψηφιακής εκτύπωσης

- Jul 24, 2020-

Λόγω των πολλών τεχνικών πλεονεκτημάτων της, η ψηφιακή εκτύπωση έχει αναπτυχθεί όλο και περισσότερο στην αγορά εκτύπωσης και ευνοείται επίσης από όλο και περισσότερους κατασκευαστές. Στο περιβάλλον της αγοράς της γρήγορης μόδας και της εξατομικευμένης ζήτησης, η ψηφιακή εκτύπωση έχει γίνει η πρώτη επιλογή για μικρές επιχειρήσεις παραγωγής παρτίδων. Ειδικά για τη βιομηχανία μεταξιού, τα πλούσια μοτίβα και τα φωτεινά χρώματα είναι αυτά που αναζητούν τα προϊόντα μεταξιού. Σε σύγκριση με την παραδοσιακή εκτύπωση, το υψηλότερο κόστος επεξεργασίας της ψηφιακής εκτύπωσης είναι εντελώς προσιτό για την αξία του υφάσματος του ίδιου του μεταξιού. Επιπλέον, με την ταχεία ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας, το κόστος επεξεργασίας της έχει μειωθεί σημαντικά.

Ευκαιρίες και προκλήσεις συνυπάρχουν στη βιομηχανία ψηφιακών εκτυπώσεων. Το CAGR (σύνθετος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης) του κλάδου εξακολουθεί να έχει ισχυρή δυναμική άνω του 20%, και έχει καλές προοπτικές στο μέλλον.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, πώς να αντιμετωπίσετε τα ακόλουθα προβλήματα στην εφαρμογή της τεχνολογίας ψηφιακής εκτύπωσης;

Πώς να επιλέξετε ψηφιακή μηχανή εκτύπωσης;

1. Σχήμα υφάσματος;

Υλικό πηνίου, κομμένα κομμάτια, πουλόβερ, έτοιμα ρούχα, κ.λπ. όλα αναφέρονται στη μορφή του υφάσματος. Οι επιχειρήσεις μπορούν να επιλέξουν ψηφιακή μηχανή εκτύπωσης υφασμάτων σύμφωνα με τη δική τους μορφή υφάσματος. Επιλογή ακρίβειας εκτύπωσης: Σε γενικές γραμμές, το μετάξι, το σιφόν και άλλα λεπτά υφάσματα έχουν υψηλότερες απαιτήσεις ακριβείας, ενώ τα υφάσματα με χονδροειδείς ίνες απαιτούν χαμηλότερη ακρίβεια. Επίσης, εξετάστε από τις απαιτήσεις του πελάτη&# 39, εάν η επιλεγμένη μηχανή εκτύπωσης υφασμάτων μπορεί να πληροί τις απαιτήσεις ακρίβειας του πελάτη&# 39, ταυτόχρονα, όσο υψηλότερη είναι η ακρίβεια, τόσο πιο αργή είναι η απόδοση. Κατά την επιδίωξη υψηλής ακρίβειας, μην ξεχνάτε αν η ταχύτητα εκτύπωσης μπορεί να φτάσει το πρότυπο.

2. Διαδικασία εκτύπωσης;

Η ψηφιακή εκτύπωση περιλαμβάνει κυρίως την άμεση εκτύπωση με τζετ και την εκτύπωση μεταφοράς θερμότητας. Το ύφασμα άμεσης εκτύπωσης με τζετ έχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν σε κάνναβη, μετάξι, μαλλί, βαμβάκι, πολυεστέρας, νάιλον, μοντάλ. Ωστόσο, χρειάζεται μέγεθος, ατμό, πλύσιμο και άλλες διαδικασίες. Η σχετική επένδυση είναι σχετικά μεγάλη. Η ταχύτερη ταχύτητα της μηχανής εκτύπωσης υφασμάτων άμεσης εκτόξευσης είναι το ακροφύσιο Kyocera (ένα ακροφύσιο είναι περίπου 40000 γιουάν), ακολουθούμενο από το αστέρι Guang1024 (πάνω από 20000) ακροφύσια είναι ακροφύσια υψηλής ταχύτητας. Τα συνηθισμένα ακροφύσια μεσαίας ταχύτητας είναι τα Ricoh G5, Seiko, Konica 1024i κ.λπ. Η εκτύπωση μεταφοράς θερμότητας έχει τα πλεονεκτήματα της υψηλής ακρίβειας, της μικρής επένδυσης και δεν χρειάζεται να κάνετε προεπεξεργασία και μετά την επεξεργασία. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλά εφαρμόσιμα υφάσματα. Χρησιμοποιείται κυρίως σε υφάσματα χημικών ινών. Γενικά, χρησιμοποιείται το ακροφύσιο Epson, το οποίο είναι αργό και κατάλληλο για εκτύπωση δειγμάτων. Επιλογή ακροφυσίου μηχανής εκτύπωσης: το ακροφύσιο της μηχανής εκτύπωσης υφασμάτων παίζει καθοριστικό ρόλο στην ακρίβεια εκτύπωσης, την ποσότητα εκτόξευσης μελάνης, την ταχύτητα εκτύπωσης και το κόστος παραγωγής. Είναι το πιο σημαντικό μέρος της μηχανής εκτύπωσης υφασμάτων. Προς το παρόν, το κύριο ακροφύσιο της μηχανής εκτύπωσης κλωστοϋφαντουργίας στην Κίνα περιλαμβάνει το Xingguang και το Kyocera. Ως αναλώσιμο, το ακροφύσιο πρέπει να αντικαθίσταται κάθε λίγα χρόνια, επομένως θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η διάρκεια και το κόστος αντικατάστασης του ακροφυσίου.

3. Η δύναμη του κατασκευαστή;

Η απειλή από την πίσω εξυπηρέτηση πελατών είναι εξυπηρέτηση πελατών. Ελλείψει άλλων παραγόντων, η επιλογή των μεγάλων κατασκευαστών είναι η πρώτη επιλογή. Οι μεγάλοι κατασκευαστές είναι πιο τέλειοι σε R& amp; D και τεχνολογία μετά την πώληση. Το R& amp; Η αντοχή των κατασκευαστών καθορίζει εάν τα προϊόντα που παράγονται από τον εξοπλισμό τους έχουν ανταγωνιστικότητα στην αγορά και η εκπληκτική υποστήριξη μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε τις ανησυχίες σας.

4. Εγχώριες εισαγωγές;

Το επίπεδο παραγωγής επιστήμης και τεχνολογίας της Κίνας&γίνεται όλο και πιο ώριμο και το χάσμα μεταξύ της Κίνας και των εισαγόμενων μηχανημάτων γίνεται όλο και μικρότερο. Οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες: πρώτον, τον συντελεστή κόστους. Το κόστος των εισαγόμενων μηχανημάτων είναι υψηλότερο όσον αφορά τις εμπορευματικές μεταφορές και τους φόρους. Κατά την επιλογή μηχανών εκτύπωσης υφασμάτων, οι εισαγόμενες μηχανές είναι συχνά πιο ακριβές από τις οικιακές μηχανές. Δεύτερον, βασικές τεχνολογίες. Η πιο σημαντική βασική τεχνολογία της μηχανής εκτύπωσης υφασμάτων είναι το ακροφύσιο. Η εγχώρια μηχανή εκτύπωσης υφασμάτων χρησιμοποιεί επίσης εισαγόμενο ακροφύσιο και τα περισσότερα αξεσουάρ που χρησιμοποιούνται από ορισμένους κατασκευαστές εισάγονται από το εξωτερικό. Όσον αφορά τον εξοπλισμό και την τεχνολογία, οι εγχώριες εισαγωγές είναι σχεδόν οι ίδιες. Τρίτον, εξυπηρέτηση μετά την πώληση. Η καλή εξυπηρέτηση μετά την πώληση είναι ένα από τα βασικά, η καλή εξυπηρέτηση μετά την πώληση είναι η επίλυση προβλημάτων έγκαιρα και αποτελεσματικά.

5. Άλλοι παράγοντες;

Επιλογή τοποθεσίας: περιοχή εξοπλισμού και απαιτούμενες περιβαλλοντικές συνθήκες, οι περιβαλλοντικές συνθήκες αντικατοπτρίζονται κυρίως σε: θερμοκρασία και υγρασία. Κόστος εκτύπωσης: Ενοικίαση εργοστασίου, κόστος εργασίας, κόστος νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, κόστος εξοπλισμού, κατανάλωση μελανιού, απώλεια ακροφυσίων. Συνθήκες λειτουργίας του εξοπλισμού: κατανοήστε την ισχύ, την πίεση του αέρα, την τάση και άλλες ειδικές απαιτήσεις του εξοπλισμού. Δεν υπάρχει καλύτερο μηχάνημα, μόνο για το δικό τους καλύτερο μηχάνημα, κατάλληλο για το δικό του είναι το πιο σημαντικό, στην επιλογή της μηχανής εκτύπωσης υφασμάτων, θα πρέπει να συνδυαστεί με τη δική τους πραγματική κατάσταση και πρέπει να επιλέξει, όχι ακριβό, να επιλέξει μόνο το σωστό .

Πώς να επιλέξετε μελάνι;

1. Σύμφωνα με τη ζήτηση εκτύπωσης, μπορούμε να επιλέξουμε τέσσερα χρώματα, έξι χρώματα, οκτώ έγχρωμα μελάνι, κ.λπ. Όσο περισσότερο μελάνι, τόσο καλύτερος είναι ο κορεσμός του χρώματος εκτύπωσης.

2. Επιλέξτε το μελάνι ανάλογα με το υλικό του υφάσματος. Διαφορετικά υφάσματα χρησιμοποιούν διαφορετικό μελάνι. Η σωστή χρήση μελανιού μπορεί να βελτιώσει την ανθεκτικότητα και το χρώμα του υφάσματος. Το ψηφιακό μελάνι εκτύπωσης μπορεί να χωριστεί σε μελάνι βαφής και μελάνι χρωστικής (χρωστική). Τα χαρακτηριστικά του φαίνονται στον πίνακα

3. Επιλέξτε το μελάνι σύμφωνα με το εμπορικό σήμα του ακροφυσίου της μηχανής εκτύπωσης υφασμάτων και το μελάνι που αναπτύχθηκε για το ακροφύσιο είναι πιο ευνοϊκό για την παραγωγή.

4. Ορισμένες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ορισμένα προβλήματα μελανιού κατά την πραγματική διαδικασία παραγωγής, οπότε απλώς συνεργάζονται με κατασκευαστές μελανιού για την ανάπτυξη μελάνης ψηφιακής εκτύπωσης κατάλληλης για τα δικά τους προϊόντα. Οι κύριες εκτιμήσεις είναι η συμβατότητα του μελανιού και του ακροφυσίου, η συμβατότητα του μελανιού και του υφάσματος και το σύστημα διαχείρισης χρωμάτων του μελανιού.

Πώς να επιλέξετε πρόσθετα;

Η επιλογή των βοηθητικών ψηφιακών εκτυπώσεων εξετάζεται κυρίως από τέσσερις πτυχές: απόδοση χρώματος, διαπερατότητα, λαβή και αντοχή χρώματος.

Οι κύριοι τύποι προσθέτων είναι πάστα, πηκτικό, αλκαλικός παράγοντας, ουρία κ.λπ. Μεταξύ αυτών, η επιλογή της πάστας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την απόδοση της εκτύπωσης, συμπεριλαμβανομένης της λεπτότητας του μοτίβου, της απόχρωσης και της λαβής.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να επιλέγουν τον τύπο πάστας λογικά σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δικών τους προϊόντων. Για παράδειγμα, τα βιομηχανικά φύκια έχουν καλή διαπερατότητα, καλή λαβή και χαμηλό κόστος, αλλά η λεπτότητα και η απόδοση χρώματος είναι σχετικά κακή. Αν και ορισμένες συνθετικές πάστες έχουν υψηλή λεπτότητα και υψηλή απόδοση χρώματος, η διαπερατότητα και η αίσθηση των χεριών τους είναι κακές και μερικές έχουν φτωχές ρεολογικές ιδιότητες. Συγκεκριμένα, τα μεταξωτά υφάσματα υψηλής αξίας έχουν υψηλές απαιτήσεις για την λεπτότητα, την απόδοση χρώματος και την αίσθηση του χεριού του μοτίβου, το οποίο απαιτεί από τις επιχειρήσεις να αξιολογήσουν σε μικρές και μεσαίες δοκιμές και να επιλέξουν κατάλληλους προμηθευτές πρόσθετων υλών και επικόλληση.