Η διαφορά μεταξύ Serge, Khaki, Twill και Gabardine

- Jan 02, 2020-

Υπάρχουν πολλά είδη υφασμάτων twill, τα οποία μπορούν να χωριστούν σε αριστερό twill και δεξιό twill. Σύμφωνα με τη δομή, μπορεί να χωριστεί σε μονό twill και double twill. Σε γενικές γραμμές, τα υφάσματα στημονιού ή διπλού twill, όπως το στημόνι Z-twist, συνήθως χρησιμοποιούν το αριστερό twill, το στημόνι S-twist, συχνά χρησιμοποιούν το δεξί twill. Στην επιχείρηση, τα υφάσματα twill μπορούν να χωριστούν σε twill, serge, khaki και gabardine.

1. Twill ύφασμα: η δομή είναι 2/1, η γραμμή twill στο μπροστινό μέρος είναι προφανής, αλλά όχι στο πίσω μέρος. Το πανί Twill είναι πιο συμπαγές και παχύ από το απλό πανί και αισθάνεται πιο απαλό. Το ύφασμα Twill μπορεί να χωριστεί σε νήματα, μισό twill και full twill ανάλογα με το νήμα που χρησιμοποιείται. Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του νήματος, μπορεί να χωριστεί σε χονδροειδές twill και λεπτό twill. Αυτά που έχουν υφανθεί με βαμβακερά νήματα άνω των 29tex (λιγότεροι από 20 νήματα) ονομάζονται χονδροειδές twill και αυτά που πλέκονται με νήματα από βαμβάκι περισσότερο από 29tex (περισσότερα από 20 νήματα) ονομάζονται λεπτό twill.

2. Serge: η δομή είναι 2/2 twill. Οι γραμμές twill στο εμπρός και πίσω είναι προφανώς παρόμοιες. Η υφή του serge είναι πιο κοντά και παχύτερη από το twill. Ανάλογα με τα διαφορετικά νήματα που χρησιμοποιούνται, μπορεί να χωριστεί σε serge νήματα, Serge μισού νήματος και Serge πλήρους γραμμής. Το νήμα Serge είναι αριστερό twill, ενώ το μισό και το πλήρες Serge είναι δεξί twill.

3. Huadani: ο οργανισμός είναι επίσης 2 / 2. Σύμφωνα με τα διαφορετικά νήματα που χρησιμοποιούνται, μπορεί επίσης να χωριστεί σε τρεις τύπους: gaudani, half line huadani και full line huadani. Ομοίως, η γκαμπαρδίνη γάζας είναι αριστερά, η γκαμπαρντίνα μισής γραμμής και η γκαμπαρντίνα πλήρους γραμμής είναι δεξιά.

4. Χακί: Το χακί μπορεί επίσης να χωριστεί σε χακί νήματος, χακί μισής γραμμής και χακί πλήρους γραμμής σύμφωνα με διαφορετικούς τύπους νημάτων που χρησιμοποιούνται. Η κάρτα γάζας είναι γενικά 3/1, επομένως, στην μπροστινή πλευρά της, η γραμμή twill είναι παχιά και προφανής, και στην πίσω πλευρά, η γραμμή twill δεν είναι εμφανής, επομένως ονομάζεται κάρτα μονής όψης, η κατεύθυνση του twill αφήνεται πλάγια, και η υφή του είναι σχετικά σφιχτή και ισχυρή. Χακί μισής γραμμής και χακί πλήρους γραμμής χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον 2/2, το ίδιο μοτίβο στο μπροστινό και πίσω μέρος, επομένως ονομάζεται χακί διπλής όψης. Η κάρτα νήματος υιοθετεί επίσης τη δομή Twill 3/1, η οποία είναι η δεξιά λυχνία στην μπροστινή πλευρά πιο παχιά και εμφανής από το twill 2/2.

Η διαφορά μεταξύ των τεσσάρων: twill: ο κόκκος είναι λεπτός, 2/1 Serge: η στεγανότητα του νήματος στημονιού και υφαδιού είναι κοντά, η συνολική στεγανότητα είναι μικρότερη από αυτή της gabardine, ο κόκκος twill είναι κοντά στους 45 μοίρες και η υφή είναι μαλακός. 2/2 gabardine: υψηλή πυκνότητα στημονιού, χαμηλή πυκνότητα υφαδιού, η συνολική στεγανότητα είναι μεγαλύτερη από το serge, λιγότερο από χακί, η υφή είναι παχιά αλλά όχι σκληρή και το μοτίβο twill είναι κοντά στους 63 μοίρες. 2/2 Χακί: υψηλή πυκνότητα στημονιού, χαμηλή πυκνότητα υφαδιού, η συνολική στεγανότητα είναι μεγαλύτερη από αυτή της γκαμπαρδίνης, το σώμα του υφάσματος είναι άκαμπτο και παχύ, 3/1, 2/2.


Double Face Scarfs