Μέθοδοι εκτύπωσης και θέματα που απαιτούν προσοχή για τυπωμένα υφάσματα

- Jun 29, 2019-

1. Επικόλληση εκτύπωσης: Το πλεονέκτημα είναι ότι το χρώμα είναι πιο τρισδιάστατο και πανέμορφο, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι η λαβή είναι σκληρή και δεν είναι κατάλληλη για μεγάλης κλίμακας χρήση.

2. Αφρός εκτύπωσης: Αισθάνεται σαν ένα σφουγγάρι και είναι μαλακότερο. Η διαδικασία είναι παρόμοια με αυτή της εκτύπωσης σε πάστα, αλλά λόγω της προσθήκης διογκωτή, όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 20000 ° C, θα υπάρξει τρισδιάστατο αποτέλεσμα.

3. Η εκτύπωση υδατικού πολτού: Τα πλεονεκτήματα είναι η καλή λαβή, η καλή διαπερατότητα του αέρα μετά την εκτύπωση, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι τα ανοιχτόχρωμα μοτίβα δεν μπορούν να εκτυπωθούν σε σκοτεινά υφάσματα.

4. Συρρίκνωση: Το ύφασμα συρραφής είναι προϊόν φύτευσης κοντών ινών σε γκρι ύφασμα χρησιμοποιώντας ηλεκτροστατικό πεδίο υψηλής τάσης.

5. Εκτύπωση εκφόρτωσης: Η διαδικασία μερικής εξάλειψης του αρχικού χρώματος και απόκτηση λευκών ή χρωμάτων σε βαμμένα υφάσματα με εκτύπωση. Το χρώμα βαμμένο στο ύφασμα ονομάζεται χρώμα εδάφους. Οι χημικές ουσίες που απομακρύνουν το χρώμα του εδάφους ονομάζονται παράγοντες εκκένωσης.

6. Κρεμάστε τη βαφή: κρεμάστε ρούχα, τα τοποθετήστε στο παλινδρομικό ράφι, απορροφήστε τα ρούχα στο βάθος βαφής, πρώτα ψηλά και στη συνέχεια χαμηλά. Λόγω του διαφορετικού χρόνου εμβάπτισης στη λεκάνη βαφής, θα υπάρξει φαινόμενο βαφής έως βαθιάς βαφής.

printed fabrics

Θέματα που χρήζουν προσοχής

1. Δώστε προσοχή στο φαινόμενο των φώτων άλμα.

Η λάμπα άλματος καλείται επίσης ομοχρωματικό ετερογραφικό φαινόμενο. Η ανάπτυξη χρωμάτων είναι η αρχή της αφαίρεσης. Το φυσικό φως είναι λευκό και μπορεί να αποσυντεθεί σε κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, πράσινο και μοβ. Ο λόγος για τον οποίο οι χρωστικές εμφανίζουν χρώμα είναι ότι απορροφούν τα συμπληρωματικά χρώματα των βαφών στην πηγή φωτός ακτινοβολίας. Έτσι, οι δύο χρωστικές είναι το ίδιο χρώμα κάτω από μία πηγή φωτός, αλλά διαφορετικές κάτω από άλλη πηγή φωτός. Για να αποφευχθεί η απόκλιση, ο αγοραστής μπορεί να επικοινωνήσει με το εργοστάσιο και να χρησιμοποιήσει την πηγή φωτός στο καθορισμένο κατάστημα λιανικής πώλησης για να επιλέξει κατάλληλες βαφές.

2. Κατά την παραγωγή υφασμάτινων υφασμάτων και υφασμάτων, πρέπει να δίνεται προσοχή στο εάν η προεπεξεργασία των υφασμάτινων υφασμάτων είναι σε θέση, διαφορετικά η εκτύπωση έτοιμων ρούχων θα παραμορφωθεί μετά το πλύσιμο. Επομένως, ως αγοραστής, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατά την επιλογή υφασμάτων ή πλεκτών υφασμάτων, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν δοκιμές πλύσης μετά την κατασκευή των υφασμάτων σε ενδύματα, αλλά πριν από αυτό, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι το εργοστάσιο έχει κάνει προεπεξεργασία των υφασμάτων.

3. Η ασπρόμαυρη εκτύπωση πρέπει να δίνει προσοχή στη διαδικασία ατμού και πλύσης, διαφορετικά θα υπάρχει σχήμα μαύρου προς λευκό λουλούδι.

4. Δώστε προσοχή στη διαρροή του χρώματος φόντου στην ψηφιακή εκτύπωση ραπτικής. Οι αγοραστές πρέπει να ζητήσουν από το εργοστάσιο να καθορίσει την ταχύτητα ραψίματος ανάλογα με το πάχος του υφάσματος.