Εμπριμέ

- Sep 26, 2018-

Παρασκευάζεται από βαφή σε μια πάστα χρώματος απευθείας σε ένα λευκό ή ανοιχτόχρωμο ύφασμα να σχηματίσουν ένα σχέδιο, το οποίο είναι απλή διαδικασία, χαμηλή σε κόστος και πιο χρησιμοποιούνται. Κοινές μέθοδοι εκτύπωσης περιλαμβάνουν επίπεδη οθόνη εκτύπωση, περιστροφική μεταξοτυπία, εκτύπωση μεταφοράς και τα παρόμοια.

Εμπριμέ, επίσης γνωστή ως τυπωμένο ύφασμα, είναι ένα είδος υφάσματος με τυπωμένα μοτίβα, όπως το βαμβάκι, πολυεστέρα, κ.λπ., μια μεγάλη ποικιλία, το παρακάτω είναι μια σύντομη εισαγωγή για το τι είναι τυπωμένο ύφασμα. Η απλή κατανόηση του τυπωμένα υφάσματα είναι ότι τα υφάσματα υφασμένα πρώτα και στη συνέχεια εκτυπώνεται σε το εκτυπωμένο μοτίβο. Σύμφωνα με τα διαφορετικά υλικά εκτύπωσης και η διαδικασία εκτύπωσης, τα τυπωμένα υφάσματα είναι επίσης ταξινομημένα.

Πρώτα από όλα, τυπωμένα υφάσματα χωρίζονται σε μελάνι-τυπωμένα υφάσματα και υφάσματα transfer-τυπωμένο. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο υφασμάτων είναι ότι η διαδικασία εκτύπωσης είναι διαφορετική.

Πρώτη ματιά στο μελάνι-τυπωμένα υφάσματα, χωρίζεται γενικά σε περιστροφική οθόνη εκτύπωση υφασμάτων και επίπεδη οθόνη εκτύπωση υφασμάτων, κυρίως για να εισαγάγει τα χαρακτηριστικά τους: επίπεδη οθόνη εκτύπωσης παραγωγής έχει χαμηλή απόδοση, αλλά ευρεία προσαρμοστικότητα, ευέλικτες εφαρμογή, κατάλληλο για μικρές batch και πολλαπλών ποικιλία παραγωγής. Η περιστροφική μεταξοτυπία είναι μια συνεχή επεξεργασία, με παραγωγή υψηλής απόδοσης, και έχει τα πλεονεκτήματα του κυλίνδρου και επίπεδη οθόνη εκτύπωσης, αλλά υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί για τη λεπτότητα του προτύπου και του πλούτου της την έγχρωμη εκτύπωση.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για εκτυπώσεις υφασμάτων, των οποίων τα δύο είναι εμπορικά σημαντικές εκτύπωση μεθόδους: εκτύπωση οθόνης και εκτύπωση του κυλίνδρου. Η τρίτη μέθοδος είναι θερμική μεταφορά εκτύπωση, η οποία είναι σχετικά λιγότερο σημαντικά. Άλλες μέθοδοι εκτύπωσης που σπάνια χρησιμοποιείται στην παραγωγή υφασμάτων είναι: ξύλο ξυλότυπου εκτύπωση, κερί σμάλτο εκτύπωση, νήματα tie-dye εκτύπωση και εκτύπωση αντι-χρωστική ουσία. Πολλά φυτά εκτύπωση κλωστοϋφαντουργίας χρησιμοποιήσετε εκτύπωση οθόνης και εκτύπωση ρολό να εκτυπώσετε υφάσματα. Τα περισσότερα φυτά εκτύπωση από εκτύπωση μεταφοράς θερμότητας εκτυπώνεται επίσης με αυτόν τον τρόπο.