Προφυλάξεις για το πλύσιμο των μεταξωτών υφασμάτων

- Dec 04, 2019-

1. Όταν πλένετε το μεταξωτό μαντήλι, δεν είναι κατάλληλο να το εμποτίσετε σε κρύο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι καλύτερα να χρειαστείτε πέντε έως δέκα λεπτά. Κατά το πλύσιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ουδέτερο απορρυπαντικό, όχι αλκαλικό απορρυπαντικό, σαπούνι, απορρυπαντικό ή άλλα απορρυπαντικά, για να μην αναφέρουμε απολυμαντικό. Το μεταξωτό μαντήλι δεν μπορεί να πλυθεί με πλυντήριο, αλλά με το χέρι. Κατά τον καθαρισμό, πρέπει να τρίβεται ελαφρά. Δεν μπορεί να τρίβεται από τη βαρύτητα για να αποφευχθεί η καταστροφή των ινών.

2. Για το πλυμένο μεταξωτό μαντήλι, είναι καλύτερο να το στεγνώσετε με νερό στον αέρα και να στεγνώσει επίσης στη σκιά. Δεν μπορεί να εκτεθεί στον ήλιο, ώστε να αποφευχθεί η επίδραση στην αντοχή και τη χρωματική αντοχή της ίνας. Μπορεί να αφαιρεθεί όταν τα ρούχα είναι 80% στεγνά, έτσι ώστε το μεταξωτό μαντήλι μετά το στέγνωμα να αισθάνεται μαλακό και να μην ξεθωριάζει εύκολα.

3. Τα χαρακτηριστικά των μεταξωτών κασκόλ είναι αντοχή στα οξέα και στα αλκάλια, οπότε για να διατηρηθεί το χρώμα φωτεινό, είναι καλύτερο να ρίξετε μερικές σταγόνες οξικού οξέος στο νερό πριν από την ξήρανση και στη συνέχεια να μουλιάσετε τα κασκόλ στο νερό για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε τα να στεγνώσουν, ώστε να διατηρήσουν τα φουλάρια φωτεινό χρώμα.

4. Τα προϊόντα μεταξιού δεν πρέπει να αρωματίζονται, αποσμητικά, αποσμητικά και ούτω καθεξής. Μην χρησιμοποιείτε χάπια καμφοράς κατά την αποθήκευση, επειδή αυτό μπορεί να προκαλέσει την απορρόφηση κάποιου είδους μυρωδιάς ή αποχρωματισμού από τα μεταξωτά μαντήλια. Τα μεταξωτά κασκόλ πρέπει να κρεμαστούν στο ντουλάπι με κρεμάστρα αντί για μεταλλικά για να αποφευχθεί η σκουριά και άλλη ρύπανση. Πρέπει επίσης να φυλάσσονται μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Universal Works Double Sided Scarf