Τεχνολογία λειτουργίας εκτυπωμένου πανιού

- Apr 02, 2019-

Το Blue Printing Fabric κυκλοφορεί για πολύ καιρό από την αρχαιότητα. Τώρα η τεχνολογία λειτουργίας του μπλε τυπωμένου υφάσματος έχει ωριμάσει, παρουσιάζοντας ποικίλες τεχνολογικές συνθήκες. Η σύγχρονη τεχνολογία παραγωγής του μπλε τυπωμένου υφάσματος είναι διαφορετική από εκείνη της αρχαιότητας. Ξέρετε την αρχαία τεχνολογία;

Nantong λαϊκό μπλε ύφασμα εκτύπωσης ξεκίνησε στη δυναστεία των Μινγκ και έχει παραδοθεί μέχρι σήμερα. Μέσα από τις αδιάκοπες προσπάθειες των γενεών λαϊκών καλλιτεχνών, ιδιαίτερα των σύγχρονων λαϊκών τεχνιτών, έχει επιτύχει πρωτοφανή λάμψη από ένα ενιαίο αυτόχθονο πανί σε μια ποικιλία υφασμάτων, από την πρακτική ζωή μέχρι την πρακτική, διακοσμητική και πολυ-τύπου, από το πεδίο έως το πόλη.

Το Nantong Blue Printed Cloth είναι μία από τις πιο αντιπροσωπευτικές λαϊκές τέχνες. Το Nantong Blue Printed Cloth Museum, το οποίο ιδρύθηκε από τον Wu Yuan, έχει αναγραφεί ως βάση κληρονομιάς του κινεζικού μπλε τυπωμένου υφάσματος. Οι "Τεχνικές εκτύπωσης και βαφής Nantong Blue Print Printed Cloth" που δηλώθηκε από τον Wu Yuan έχουν απαριθμηθεί στην πρώτη παρτίδα εθνικών λίστας άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Το Nantong έχει επίσης ονομαστεί ως η πατρίδα του Blue Printed Cloth. Αυτοί οι τιμητικοί τίτλοι έχουν μελετηθεί στον τομέα του Blue Printed Cloth σιωπηλά με τον Wu Yuanxin 3O εδώ και πολλά χρόνια και επιμένουν να τους περάσουν. Η παράδοση είναι αδιαχώριστη από την παράδοση.

Το μπλε εξάγεται από το μπλε γρασίδι Polygonum ως βαφή (indigo). Το κοίλο σχέδιο τοποθετείται πάνω στο λευκό πανί. Ο αντιδιαβρωτικός παράγοντας αποξέεται στο χώρο του προτύπου με ένα ξύστρα και διαρρέει επάνω στην επιφάνεια του υφάσματος. Μετά την ξήρανση, ο αντι-βαφικός παράγοντας τοποθετείται στην δεξαμενή βαφής. Μετά από 20 λεπτά, το ύφασμα οξειδώνεται και αερίζεται για 30 λεπτά. Γενικά, βαμμένο επανειλημμένα για 6 έως 8 φορές για να επιτευχθεί το επιθυμητό χρώμα. Στη συνέχεια, οξειδώνεται στον αέρα, ξηραίνεται και αποξέεται από τη σκόνη αντι-βαφής, η οποία δείχνει μπλε και άσπρα μοτίβα. Επειδή πρόκειται για χειροποίητη εκτύπωση και βαφή, ο πολτός μετά την ξήρανση θα έχει αναπόφευκτα ρωγμές, σχηματίζοντας τη μοναδική γοητεία του χειροποίητου υφάσματος μπλε εκτύπωσης - ρωγμές πάγου και τώρα το ύφασμα εκτύπωσης μηχανών ή το μπλε ύφασμα εκτύπωσης χωρίς παραδοσιακές τεχνικές είναι διαυγές μπλε και άσπρο, ίχνη, έτσι η προστασία των παραδοσιακών τεχνικών είναι επικείμενη. Το μοτίβο του μπλε ύφασμα εκτύπωσης είναι ευοίωνο και εορταστικό, και ήταν δημοφιλές για 300 χρόνια. Αγαπάτε να δείτε και να ακούσετε.

Το μπλε ύφασμα εκτύπωσης αρχαία διαδικασία λειτουργίας δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο το σύγχρονο, αλλά η διαδικασία είναι μια σχέση μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος, χωρίς την αρχαία διαδικασία ως "πρωτοπόρος", δεν υπάρχει σύγχρονη προηγμένη τεχνολογία.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: No.17 8η οδός, Xiasha οικονομική περιοχή ανάπτυξης, Hangzhou

MOBILE: +8618258135873

E-MAIL: vivien@xhsilkfabric.com