Μέθοδος για την διάκριση ραβδί, μετάξι και πολυεστέρα

- Nov 15, 2019-

Τα νήματα ραπανιών, μετάξι και πολυεστέρα είναι διάφορα είδη "μετάξι" που συνήθως απαντώνται στα υφάσματα. Είναι παρόμοια σε εμφάνιση, αλλά οι τιμές και η απόδοσή τους είναι εντελώς διαφορετικές. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν διακρίνουν καλά επειδή είναι παρόμοιες, αλλά υποφέρουν μεγάλη απώλεια όταν φθάνουν. Σε αυτό το άρθρο, θα έρθω να σας δω αυτά τα είδη "μεταξιού".

Rayon: φωτεινή λάμψη, αισθάνεται ελαφρώς τραχύ, και έχει μια αίσθηση της υγρασίας και της ψυχρότητας. Απελευθερώνεται με το χέρι και τις ρυτίδες, οι ρυτίδες είναι περισσότερο, υπάρχουν ακόμα σημάδια μετά την ισοπεδωτική, το ύφασμα τραβιέται έξω με μια γλώσσα, και το ρεγιόν είναι ίσιο. Εύκολο να σπάσει, να σπάσει. Η ελαστικότητα είναι διαφορετική όταν είναι υγρή και στεγνή. Το μεταξωτό είναι απαλό και μαλακό, απαλό στην αφή, λεπτό σε υφή και μπορεί να εκπέμψει έναν ειδικό ήχο όταν συνθλίβονται μαζί, κοινώς γνωστό ως "μετάξι" ή "ηχητικό". Αφού το χέρι τρίβεται και απελευθερώνεται, οι ρυτίδες είναι λιγότερο και δεν είναι προφανείς, και το μετάξι έχει την ίδια υγρή και ξηρή ελαστικότητα.

Πολυεστερικό μετάξι: ισχυρή αντανακλαστική, υψηλή ακαμψία, γρήγορη ανάκαμψη, τραγανή, καλή αντιρυτιδική απόδοση, ισχυρή και δεν είναι εύκολο να σπάσει.

Method For Distinguishing Rayon, Silk And Polyester Yarn

Μετάξι: Το μετάξι γενικά αναφέρεται στο μετάξι, συμπεριλαμβανομένου του μετάξι, του tussah, του μεταξιού ραμί, του μεταξιού της μανιόκας και ούτω καθεξής. Οι ακόλουθες μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίηση των μεταξωτών υφασμάτων από τον καταναλωτή.

I. Μέθοδος ταυτοποίησης του είδους: Το εσωτερικό σατέν εφαρμόζει έναν ενιαίο αριθμό προϊόντος που αποτελείται από 5 αραβικούς αριθμούς. Τα 5 ψηφία από τα αριστερά υποδεικνύουν τον αριθμό υλικού του υφάσματος και ολόκληρο το μεταξωτό ύφασμα (συμπεριλαμβανομένου του μετάξι και του μεταξιού). 1 ", το ύφασμα των χημικών ινών είναι" 2 ", το ανάμικτο ύφασμα είναι" 3 ", το ύφασμα μετάξι tussah είναι" 4 "και το ύφασμα από ρεγιόν είναι" 5 ".

Δεύτερον, η μέθοδος ταυτοποίησης της τιμής: η τιμή του μεταξωτού υφάσματος είναι περίπου διπλάσια από αυτή των χημικών ινών και προσομοιώνεται σατέν μετάξι. Τρίτον, η γυαλάδα, αισθάνονται μέθοδο αναγνώρισης: το δείγμα κατανέμεται ομοιόμορφα για να δείτε την εμφάνισή του, το μετάξι έχει την απόδοση απορρόφησης φωτός, φαίνεται ομαλή και δεν έχει επιφάνεια καθρέφτη, η στιλπνότητα είναι κομψή και μαλακή, το μαργαριτάρι είναι λαμπερό , το χέρι αισθάνεται μαλακό και κομψό, το μεταξωτό νήμα είναι πυκνό, το χέρι θα πιάσει τους ρυτίδες, όσο υψηλότερη είναι η καθαρότητα, τόσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα του μεταξιού. το μεταξωτό ύφασμα έχει μαλακώσει, αλλά η μεταξωτή επιφάνεια είναι σκοτεινή και δεν έχει μαργαριταρένια λάμψη. το ύφασμα των χημικών ινών είναι φωτεινό, λαμπερό και αισθάνεται άκαμπτο. .

Επιπλέον, το προϊόν από μετάξι θα πρέπει να έχει ένα μικρό αίσθημα γρατσουνίσματος στο χέρι. Το τρίψιμο των δύο στρωμάτων υφάσματος θα παράγει έναν ήχο «μεταξιού», ενώ το ύφασμα άλλων πρώτων υλών δεν το κάνει.


Τέταρτον, η μέθοδος καύσης:

Μερικά από τα νήματα καίγονται, το μετάξι δεν μπορεί να δει την ανοικτή φλόγα, τη μυρωδιά της καύσης των μαλλιών, το μετάξι είναι γκρίζο και μπορεί να συνθλίβεται με το χέρι. το μετάξι πυροδοτείται με τη φωτιά, η πλαστική μυρωδιά, η άκρη θα είναι σκληρή μετά την κατάσβεση της φωτιάς. Το ελαστικό μπλοκ.

Το ποσοστό συρρίκνωσης μετάξι είναι υψηλότερο. Το τελικό προϊόν θα πρέπει να επιλέγεται ώστε να είναι μεγαλύτερο από την πραγματική ζήτηση. Αν πρόκειται για ύφασμα, το ύφασμα θα πρέπει να βυθίζεται σε καθαρό νερό για περισσότερο από 5 ώρες πριν από την παραγωγή, έτσι ώστε το ύφασμα να απορροφά πλήρως την υγρασία, στη συνέχεια να στεγνώσει και μετά να εμποτιστεί. 2 φορές, μετά από τις δύο βυθίσεις και ξήρανση, το μετάξι δεν θα παραμορφωθεί και τα ρούχα μπορούν να πλυθούν με βούληση. Ωστόσο, αν επιλέξετε τα προϊόντα υψηλής ποιότητας στο μετάξι, είναι προτιμότερο να κάνετε το στεγνό καθάρισμα, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να πλυθεί το ύφασμα εκ των προτέρων.

Τα χαρακτηριστικά του μετάξιου πολυεστέρα είναι ανθεκτικά στα χημικά και συχνά πλύσιμο, μειώνοντας τον αποχρωματισμό και τον αποχρωματισμό των ενδυμάτων.

Επομένως, οι στολές του ξενοδοχείου, μπλε denim, αθλητικά ρούχα ή παιδικά ρούχα είναι κατασκευασμένα από νήματα πολυεστέρα.

Σχετικά μιλώντας, τα νήματα από πολυεστέρα είναι πιο σκληρά από τα ρεγιόν. Κατά την κέντημα, το μηχάνημα εκτελείται με μεγάλη ταχύτητα και το νήμα πολυεστέρα με μεγάλη αντοχή μπορεί να αντέξει μεγάλη δύναμη έλξης και η απόδοση του σε πυροπροστασία είναι εξαιρετικά υψηλή, ακόμη και αν τα ρούχα είναι κοντά στη φλόγα, δεν είναι εύκολο να πιάσει φωτιά.

Το ρεγιόν είναι φωτεινό, το χέρι αισθάνεται ελαφρώς τραχύ και έχει αίσθηση υγρασίας και ψυχρότητας. Απελευθερώνεται με το χέρι και χαλαρώνει. Οι ρυτίδες είναι περισσότερο. Μετά την ισοπέδωση, εξακολουθούν να υπάρχουν σημάδια. Το ύφασμα τραβιέται έξω με τη γλώσσα και το ρεγιόν είναι ίσιο. Σπασμένα και σπασμένα. Η ελαστικότητα είναι διαφορετική όταν είναι υγρή και στεγνή.