Υλικό και συντήρηση μεταξωτών κασκόλ

- Aug 08, 2020-

Έννοια του μεταξιού

Το μετάξι αναφέρεται γενικά στο μετάξι, συμπεριλαμβανομένου του μεταξιού μουριάς, του μεταξιού μετάλλου, του καστοριού, του μεταξιού της μανιόκας κ.λπ. Το μετάξι, μια πρωτεϊνική ίνα, περιέχει 18 είδη ευεργετικών αμινοξέων στο μεταξωτό ινώδες, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα να διατηρήσει το μεταβολισμό της λιπιδικής μεμβράνης στην επιφάνεια, ώστε να διατηρήσει το δέρμα υγρό και απαλό

Χαρακτηριστικά του μεταξιού

1. Το μετάξι είναι ένα είδος πρωτεϊνικής ίνας, το οποίο αποτελείται από σερίνη και μεταξωτή ίνα. Αποτελείται από 18 είδη αμινοξέων σε διαφορετική αναλογία και χώρο. Σερικίνη στο εξωτερικό, μεταξωτό ινώδες, τα δύο συνδέονται στενά. Η δομή της σερίνης είναι χαλαρή και τραχιά, οπότε χρειάζεται απολέπιση. Η δομή του μεταξωτού ινώδους είναι συμπαγής, μαλακή και φωτεινή, με μαργαριταρένια λάμψη.

2. Μαλακό, λείο, παχύ, παχύ, εξαιρετική ελαστικότητα.

3. Έχει καλή υγροσκοπικότητα, διαπερατότητα αέρα και λειτουργία φροντίδας δέρματος. Το μετάξι είναι μια πρωτεϊνική ίνα. Το μεταξωτό χαλί από μετάξι έχει καλή απορρόφηση υπεριώδους. Το μετάξι είναι ένα είδος πορώδους ίνας, οπότε έχει καλές ιδιότητες συντήρησης θερμότητας, απορρόφησης υγρασίας, απορρόφησης υγρασίας και διαπερατότητας αέρα και έχει ένα ορισμένο προστατευτικό αποτέλεσμα στο δέρμα.

4. Το μετάξι είναι ευαίσθητο και πρέπει να φροντίζεται προσεκτικά για να αποφευχθεί η βλάβη των ινών πρωτεΐνης που προκαλούνται από τριβή βαρύτητας και συστροφή ή σύρσιμο σε τραχιά μέρη.

Μέθοδος πλύσης

Πλύσιμο: τα προϊόντα μεταξιού κατασκευάζονται από λεπτές ίνες υγειονομικής περίθαλψης με βάση τις πρωτεΐνες. Δεν είναι κατάλληλο να τρίβετε και να πλένετε τα μεταξωτά προϊόντα με πλυντήριο ρούχων. Πρέπει να βυθίσετε τα ρούχα σε κρύο και κρύο νερό για 5-10 λεπτά και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε ειδικό απορρυπαντικό από μετάξι για να συνθέσετε σκόνη πλυσίματος με χαμηλό αφρό ή ουδέτερο σαπούνι για να τρίψετε απαλά και να τρίψετε (εάν πρόκειται για ένα μικρό κομμάτι υφάσματος όπως πλύσιμο μεταξωτής πετσέτας , Τότε καλύτερη χρήση είναι το σαμπουάν), βαμμένα μεταξωτά ρούχα σε νερό ξεπλύνετε επανειλημμένα.

Στέγνωμα: τα μεταξωτά ρούχα δεν πρέπει να στεγνώνουν στον ήλιο μετά το πλύσιμο και δεν πρέπει να στεγνώνουν με στεγνωτήριο. Γενικά, τα μεταξωτά ρούχα πρέπει να στεγνώνουν σε δροσερό και αεριζόμενο μέρος. Επειδή η υπεριώδης ακτινοβολία στον ήλιο είναι εύκολο να κάνει το μεταξωτό ύφασμα να κιτρινίζει, να ξεθωριάζει και να γερνά. Επομένως, δεν είναι κατάλληλο να τυλίξετε και να τυλίξετε τα μεταξωτά ρούχα μετά το πλύσιμο. Αντ 'αυτού, πρέπει να ανακινούνται απαλά και στη συνέχεια να απλώνονται στον αέρα έως 70% ξηρό πριν το σιδέρωμα ή το κούνημα.

Σιδέρωμα: η αντίσταση στις ρυτίδες των μεταξωτών ενδυμάτων είναι ελαφρώς χειρότερη από εκείνη των χημικών ινών, οπότε λέγεται ότι το&«χωρίς ρυτίδες δεν είναι πραγματικό μετάξι GG». Εάν τα ρούχα είναι τσαλακωμένα μετά το πλύσιμο, χρειάζονται σιδέρωμα για να είναι καθαρά, κομψά και όμορφα. Κατά το σιδέρωμα, αερίστε τα ρούχα μέχρι 70% στεγνά, ψεκάστε ομοιόμορφα νερό και περιμένετε 3-5 λεπτά πριν το σιδέρωμα. Η θερμοκρασία σιδερώματος πρέπει να ελέγχεται κάτω από τους 150 ° C. Ο σίδηρος δεν πρέπει να αγγίζει άμεσα την επιφάνεια του μεταξιού για να αποφευχθεί η αύρα.

Συντήρηση: για τη συντήρηση μεταξωτών ενδυμάτων, λεπτών εσωρούχων, πουκάμισων, παντελονιών, φούστες, πιτζάμες κ.λπ., πρέπει να πλένονται και να σιδερώνονται πριν από τη συλλογή. Για φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα ρούχα, παλτά, Hanfu και Qipao που είναι άβολα να αφαιρεθούν και να καθαριστούν, πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέθοδος στεγνού καθαρισμού για να τα καθαρίσετε μέχρι να σιδερωθούν, ώστε να αποφευχθεί το ωίδιο και ο σκώρος. Μετά το σιδέρωμα, μπορεί επίσης να σκοτώσει βακτήρια και έντομα. Ταυτόχρονα, τα κουτιά και τα ερμάρια για την αποθήκευση ρούχων πρέπει να διατηρούνται καθαρά και σφραγισμένα όσο το δυνατόν περισσότερο για την αποφυγή ρύπανσης σκόνης.

Μέθοδος συντήρησης

1. Κατά το πλύσιμο, πλύνετε τα ρούχα κάτω από 30 μοίρες και γυρίστε τα ρούχα. Εάν τα μουλιάσετε σε νερό με μερικές σταγόνες ξύδι, τα μεταξωτά ρούχα θα είναι μαλακά και απαλά.

2. Το αλκαλικό απορρυπαντικό και το σαπούνι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά το πλύσιμο. Μετά το πλύσιμο, πρέπει να είναι δροσερό και στεγνό σε αεριζόμενο μέρος για να αποφευχθεί ζημιά στη λαβή και το χρώμα των μεταξωτών ρούχων.

3. Πλύνετε αμέσως τα βρεγμένα μεταξωτά ρούχα.

4. Μην κρεμάτε τα μεταξωτά ρούχα στο σκληρό μεταλλικό άγκιστρο για να αποτρέψετε την καταστροφή της επιφάνειας του μεταξιού.

5. Όταν το μετάξι δεν φοριέται, τα χάπια καμφοράς δεν πρέπει να τοποθετούνται, αλλιώς είναι εύκολο να είναι εύθραυστο.

6. Η θερμοκρασία σιδερώματος πρέπει να είναι 100 ℃, και είναι καλύτερα να γεμίσετε με πανί.