Κύριοι τύποι υφασμάτων κασκόλ

- Jul 09, 2020-

Κύριοι τύποι υφασμάτων κασκόλ

Το ύφασμα των κασκόλ μπορεί να χωριστεί περίπου σε δύο κατηγορίες: λεπτό και παχύ. Το λεπτό είναι κυρίως κατασκευασμένο από μετάξι, ενώ το δεύτερο είναι κυρίως από μαλλί. Υπάρχουν μερικά κασκόλ μεσαίου πάχους μεταξύ των δύο, κυρίως βαμβάκι και κάνναβη. Στις ανθρωπογενείς ίνες, οι ίνες πολυεστέρα μοιάζουν κυρίως με μετάξι και οι ακρυλικές ίνες μοιάζουν με μαλλί. Το Rayon και το rayon, που τελικά ανήκουν σε ανακυκλωμένες ίνες, κατασκευάζονται κυρίως σε λεπτότερα και χαλάρωση. Φυσικά, υπάρχουν πολλά αναμεμιγμένα υλικά, απορροφούν τα πλεονεκτήματα μιας ποικιλίας υλικών, που γίνονται σε μια ποικιλία όμορφων κασκόλ.

Ένα μετάξι

Τα μεταξωτά κασκόλ είναι κυρίως κατασκευασμένα από μετάξι. Ωστόσο, λόγω των διαφορετικών μεθόδων κλωστοϋφαντουργίας, η υφή είναι επίσης πολύ διαφορετική. Τα πιο συνηθισμένα μεταξωτά μαντήλια είναι τα εξής:

Twill ύφανση - αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό μεταξωτό ύφασμα, το οποίο δεν είναι εύκολο να παραμορφωθεί και να αγκιστρωθεί. Το ύφασμα μπορεί να χωριστεί σε διάφορες ποιότητες από παχύ έως λεπτό, όπως τα διάσημα κασκόλ Ερμής. Το πλεονέκτημα της παχιάς ύφανσης twill είναι ισχυρό, αλλά υπάρχουν και μειονεκτήματα, δηλαδή, όσο πιο παχύ είναι, τόσο πιο δύσκολο θα είναι και το ντύσιμο δεν είναι αρκετά καλό. Κατά τη σύνδεση, δεν είναι εύκολο να δημιουργήσετε μια φυσική αίσθηση κουρτίνας, η οποία είναι λίγο λιγότερο άνετη. Έτσι, μερικές φορές είναι πιο εύκολο να επιλέξετε ένα λεπτότερο ύφασμα.

Απλή ύφανση - αυτό το είδος μεταξιού είναι ως επί το πλείστον λεπτό, αλλά εξακολουθεί να είναι αδιαφανές, λείο και γυαλιστερό. Πολλά κασκόλ είναι κατασκευασμένα από αυτό το υλικό. Αυτά τα κασκόλ είναι λίγο λεπτά και γέρνουν, συνιστάται οι αρχάριοι να μάθουν από τέτοια υφάσματα.

Chiffon - αυτό είναι ένα πολύ λεπτό, ελαφρύ ύφασμα με λεία, ημιδιαφανή επιφάνεια. Είναι παρόμοιο με το Georgette, η μόνη διαφορά είναι ότι η επιφάνεια του georgette είναι πιο τραχιά και έχει εμφανείς τρύπες. Η λαβή από σιφόν είναι πιο ευαίσθητη και πιο προηγμένη, αλλά τα μεταξωτά μαντήλια από αυτά τα δύο είδη υφασμάτων έχουν τα κοινά χαρακτηριστικά του κομψού και κινούμενου και καλού ντυσίματος.

Τα νηματοποιημένα νήματα αναφέρονται στα εξαιρετικά λεπτά μεταξωτά υφάσματα. Τα νήματα Fine Organza, GONGTING και cicada ανήκουν σε αυτό το είδος υλικού. Τα χαρακτηριστικά τους είναι αφράτα και άκαμπτα, ημιδιαφανή, πολύ ελαφριά και διαφανή. Φαίνονται πολύ ονειρικά. Πρέπει να δένονται με έναν ειδικό τρόπο για να δείξουν τη γεύση τους. Το παχύτερο είναι ακόμα ελαφρώς διαφανές και φαίνεται άκαμπτο και τυπικό. Μόνο δείχνοντας την ικανότητα μπορούμε να δώσουμε πλήρη δράση στα χαρακτηριστικά του.

Β μαλλί

Λόγω των θερμικών ιδιοτήτων του, τα προϊόντα μαλλιού αποτελούσαν ανέκαθεν το κύριο υλικό των μεγάλων σάλι και των παχιών κασκόλ, μεταξύ των οποίων τα προϊόντα μαλλιού αντιπροσωπεύουν μεγάλο ποσοστό. Τα ακόλουθα είναι προϊόντα μαλλιού από διαφορετικά ζώα:

μαλλί

Το μαλλί από πρόβατα είναι το πιο κοινό είδος προϊόντων μαλλιού. Τα χαρακτηριστικά του είναι ζεστά και άνετα, όχι εύκολα ηλεκτροστατικά. Υπάρχουν δύο είδη προϊόντων κασκόλ από μαλλί, το ένα είναι από μαλλί και στη συνέχεια πλέκεται σε κασκόλ. Το άλλο είναι υφασμένο σε μάλλινο ύφασμα και στη συνέχεια χρησιμοποιείται για την κατασκευή μαντήλι ή κασκόλ

Κασμίρι

Αυτή η λέξη προέρχεται από το ινδικό όνομα Κασμίρ, το οποίο αναφέρεται στο κασμίρι που παράγεται εκεί. Οι τεχνίτες από μαλλί εδώ έχουν δεξιότητες παγκόσμιας κλάσης και μπορούν να περιστρέψουν το καλύτερο κασμίρ.

Υπάρχουν δύο στρώσεις μαλλιού στην κατσίκα. Το κάτω στρώμα είναι μαλακό και λεπτό μαλλί, και το εξωτερικό στρώμα είναι παχύ και σκληρή γούνα. Το κασμίρι είναι το κάτω στρώμα του μαλλιού. Η υφή είναι απαλή και ελαφριά και έχει καλή λάμψη και απαλή αίσθηση.

Βαμβάκι Γ

Το βαμβακερό μαντήλι δεν είναι το κύριο ύφασμα. Θα είναι κατασκευασμένο από βαμβακερό μαντήλι, το οποίο είναι πιο απλό στυλ. Μερικά από αυτά είναι κατασκευασμένα από συνηθισμένο βαμβακερό ύφασμα μετά την εκτύπωση και τη βαφή, ενώ άλλα είναι κατασκευασμένα από πιο casual κασκόλ με βαμβακερά υφάσματα παρόμοια με τα υφάσματα μπλουζών. Πρόσφατα, αυτό το είδος κασκόλ αναψυχής έχει έντονη σχεδίαση. Είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά. Είναι πολύχρωμα. Έχουν μια ισχυρή αίσθηση μίξης και ταιριάσματος. Είναι πολύ δημοφιλείς στους νέους.

Αναγεννημένη ίνα

Ας μην συζητήσουμε τη διαδικασία παραγωγής αυτών των ινών, αλλά μπορούμε να θυμόμαστε ότι όλα είναι φτιαγμένα από φυσικά φυτά και στη συνέχεια υποβάλλονται σε χημική επεξεργασία. Μεταξύ αυτών, το ρεγιόν και το ρεγιόν είναι οι παλαιότερες και πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες αναγεννημένες ίνες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από απαλή και άνετη απαλότητα και εξαιρετική στεγανότητα. Η νέα γενιά αναγεννημένων ινών, συμπεριλαμβανομένων των modal, Tencel και Lyocell είναι πολύ γνωστή.

Ε μείγμα

Τα αναμεμιγμένα υφάσματα δεν πρέπει να αποτελούν δική τους κατηγορία, αλλά η σύγχρονη τεχνολογία υφασμάτων υψηλής τεχνολογίας καθιστά το ποσοστό των μικτών υφασμάτων στα υφάσματα ένδυσης όλο και περισσότερο υψηλό. Ο σκοπός της ανάμειξης είναι να απορροφήσει τα πλεονεκτήματα των διαφόρων ινών, όπως η προσθήκη αναγεννημένων ινών εάν θέλετε να αυξήσετε το χαλάρωμα, οι ελαστικές ίνες εάν θέλετε περισσότερη ελαστικότητα και το μετάξι εάν θέλετε να βελτιώσετε τη στιλπνότητα. Εάν θέλετε να είστε πιο λαμπεροί, μπορείτε να προσθέσετε μεταλλικές ίνες. αν θέλετε να αυξήσετε τη ζεστασιά, μπορείτε να προσθέσετε μαλλί. εάν θέλετε να αυξήσετε την υφή και την αίσθηση της ομιχλώδους επιφάνειας, μπορείτε να προσθέσετε κάνναβη. Αν θέλετε να διατηρήσετε μη συρρικνωμένες και χωρίς ρυτίδες ιδιότητες, μπορείτε να προσθέσετε χημικές ίνες. εάν θέλετε να βελτιώσετε τη διαπερατότητα του αέρα, μπορείτε να προσθέσετε ίνες μπαμπού κ.λπ.

Οι αναμεμειγμένες ίνες είναι πολύ δημοφιλείς στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ακόμη και το ποσοστό είναι ξεκάθαρα γραμμένο, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να το αγοράσουν άνετα.