Έχετε ποτέ πραγματικά καταλάβετε το ύφασμα εκτύπωσης όταν φορέσετε τόσα λουλούδια;

- Jun 29, 2019-

Εκτύπωση χτενίσματος γνώσης

Η εκτύπωση ενδυμάτων αποτελείται κυρίως από τρία στοιχεία: υφάσματα, μεθόδους και βαφές. Το ύφασμα είναι λευκό γκρίζο πανί πριν τη βαφή. Οι μέθοδοι περιλαμβάνουν εξοπλισμό εκτύπωσης και διαδικασία. Οι χρωστικές περιλαμβάνουν βαφές διασποράς, αντιδραστικές χρωστικές και όξινες βαφές. Ο τύπος έχει ως εξής:

Εκτύπωση = Υφάσματα + Μέθοδος + Βαφή

Βασικές γνώσεις των υφασμάτων

Γνωρίζουμε ότι όχι κάθε είδος υφάσματος μπορεί να βαφεί άμεσα (για παράδειγμα, για να αυξηθεί η αντοχή του νήματος, συνήθως προστίθεται κερί στο νήμα), οπότε το υλικό πριν από τη βαφή θα πρέπει να προεπεξεργαστεί. Αυτό το είδος υφάσματος, το οποίο είναι μόνο προεπεξεργασμένο αλλά όχι βαμμένο, ονομάζεται ημι-λευκασμένο ύφασμα.

2. Σκοπός της προκαταρκτικής επεξεργασίας των υφασμάτων

1. Απορρόφηση.

Για παράδειγμα, κατά την επεξεργασία βαμβακερών υφασμάτων, υπάρχει ένα βήμα που ονομάζεται χάριν. Η διατομή του βαμβακιού είναι το κέλυφος καρύδι σε φυσική κατάσταση. Με το μερσερισμό, το καρύδι του ανθέμιου της διατομής βαμβακιού μπορεί να μετατραπεί σε κανονικό κύκλο, το οποίο μπορεί να κάνει το βαμβάκι να απορροφήσει τις βαφές πολύ ομοιόμορφα.

3. Εύκολη βαφή?

4. Σταθεροποιήστε τη δομή του υφάσματος και δείξτε την πραγματική κατάσταση του υφάσματος.

Τα υφάσματα αποτελούνται από βαμβάκι, λινό, μετάξι, μαλλί, δέρμα, χημικές ίνες και μείγματα.

Υφασμάτινη φόρμα

1. Πανάκι: Εκτυπώστε ολόκληρο το κομμάτι πανί και κόψτε το.

2. Εκτύπωση ενότητας: Η εκτύπωση ενότητας πρόκειται να εκτυπωθεί σε ρούχα που δεν έχουν ακόμα ραμμένο μετά την κοπή του πανιού.

3. Έτοιμο προς χρήση: Η έτοιμη προς χρήση εκτύπωση γίνεται μετά το ράψιμο του ρούχου.

1. Χαρακτηριστικά εκτύπωσης επίπεδης οθόνης: λιγότεροι περιορισμοί στο μοτίβο, ταίριασμα χρωμάτων και είδη υφασμάτων.

Η εκτύπωση είναι πλούσια σε χρώμα και λεπτή μορφή, και χρησιμοποιείται συχνά σε υφάσματα υψηλής ποιότητας.

2. Χαρακτηριστικό της εκτυπωτικής περιστροφικής εκτύπωσης: Η συνεχής περιστροφή της περιστροφικής οθόνης χρησιμοποιείται για την εκτύπωση, η οποία όχι μόνο διατηρεί το ύφος της εκτυπωτικής οθόνης αλλά και βελτιώνει την απόδοση παραγωγής της εκτύπωσης. Γενικά, μπορούν να εκτυπωθούν 6 έως 20 είδη χρωμάτων.

Η διαφορά μεταξύ της περιστροφικής εκτύπωσης οθόνης και της εκτύπωσης επίπεδης οθόνης είναι ότι η περιστροφική εκτύπωση οθόνης είναι γρήγορη και κατάλληλη για μεγάλες παραγγελίες. η εκτύπωση επίπεδης οθόνης είναι πιο κατάλληλη για μικρές παραγγελίες και μεγάλες παραγγελίες, αλλά υπάρχει πρόβλημα στην εκτύπωση πλακών.

3. Το σχέδιο τυπώνεται πρώτα σε χαρτί, στη συνέχεια πάνω σε ύφασμα μέσα από διασκορπισμένες χρωστικές, εξωθούμενη σε υψηλή θερμοκρασία.

Συνήθως χρησιμοποιούνται σε υφάσματα από πολυεστέρα, όπως μαγιό, αγωνιστικά κοστούμια κλπ. Το κόστος είναι μικρό, αλλά η παραγγελία απαιτεί πολλή ποσότητα.

4. Οι ψηφιακοί ψηφιακοί απευθείας εκτοξευτές μπορούν να χρησιμοποιούν διαφορετικές βαφές σύμφωνα με διαφορετικά υφάσματα.

Ο κύριος σκοπός είναι να ψεκάσετε το μοτίβο πάνω στο ύφασμα, απαιτώντας τα συνήθη βήματα ατμού για να σταθεροποιήσετε την αντοχή.

1. Επικόλληση εκτύπωσης: Το πλεονέκτημα είναι ότι το χρώμα είναι πιο τρισδιάστατο και πανέμορφο, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι η λαβή είναι σκληρή και δεν είναι κατάλληλη για μεγάλης κλίμακας χρήση.

2. Αφρός εκτύπωσης: Αισθάνεται σαν ένα σφουγγάρι και είναι μαλακότερο. Η διαδικασία είναι παρόμοια με αυτή της εκτύπωσης σε πάστα, αλλά λόγω της προσθήκης διογκωτή, όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 20000 ° C, θα υπάρξει τρισδιάστατο αποτέλεσμα.

3. Η εκτύπωση υδατικού πολτού: Τα πλεονεκτήματα είναι η καλή λαβή, η καλή διαπερατότητα του αέρα μετά την εκτύπωση, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι τα ανοιχτόχρωμα μοτίβα δεν μπορούν να εκτυπωθούν σε σκοτεινά υφάσματα.

4. Συρρίκνωση: Το ύφασμα συρραφής είναι προϊόν φύτευσης κοντών ινών σε γκρι ύφασμα χρησιμοποιώντας ηλεκτροστατικό πεδίο υψηλής τάσης.

5. Εκτύπωση εκφόρτωσης: Η διαδικασία μερικής εξάλειψης του αρχικού χρώματος και απόκτηση λευκών ή χρωμάτων σε βαμμένα υφάσματα με εκτύπωση. Το χρώμα βαμμένο στο ύφασμα ονομάζεται χρώμα εδάφους. Οι χημικές ουσίες που απομακρύνουν το χρώμα του εδάφους ονομάζονται παράγοντες εκκένωσης.

6. Κρεμάστε τη βαφή: κρεμάστε ρούχα, τα τοποθετήστε στο παλινδρομικό ράφι, απορροφήστε τα ρούχα στο βάθος βαφής, πρώτα ψηλά και στη συνέχεια χαμηλά. Λόγω του διαφορετικού χρόνου εμβάπτισης στη λεκάνη βαφής, θα υπάρξει φαινόμενο βαφής έως βαθιάς βαφής.