Ξέρετε πώς να διακρίνετε διάφορα υφάσματα;

- Mar 15, 2019-

Η αρχική πρώτη ύλη των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων είναι οι ίνες. Οι ίνες κλωστοϋφαντουργίας είναι μαλακές, ελαστικές, με κάποια αντοχή, αντοχή στην τριβή και ιδιότητες εφελκυσμού. Βαμβάκι , λινάρι, γιούτα, ραμί και άλλες φυσικές ίνες ανήκουν σε φυτικές ίνες, ενώ το μαλλί, τα μαλλιά καμήλας, το κασμίρι, τα μαλλιά κουνελιών και το μετάξι ανήκουν στις ζωικές ίνες. Οι χημικές ίνες κυτταρίνης και πρωτεϊνικές ίνες ανήκουν σε τεχνητές ίνες, ενώ οι ίνες πολυεστέρα, ίνες πολυαμιδίου, ίνες πολυακρυλονιτριλίου και οξικές ίνες ανήκουν σε συνθετικές ίνες. Τα υφασμένα και πλεκτά υφάσματα είναι τα δύο πιο σημαντικά συστατικά των υφασμάτων. Τα υφάσματα μπορούν να χωριστούν σε πέντε κατηγορίες: βαμβάκι, μαλλί, λινό, μετάξι και χημικές ίνες. Τα πλεκτά υφάσματα μπορούν να χωριστούν σε πέντε κατηγορίες: ρούχα, κάλτσες, γάντια, κασκόλ και πλεκτά χημικά υφάσματα.

Η αναγνώριση των υφαντικών ινών περιλαμβάνει συνήθως αισθητική ταυτοποίηση, καύση, μικροσκοπική παρατήρηση και χημική διάλυση. Συχνά απαιτούνται αρκετές διαφορετικές μέθοδοι παρακολούθησης και δοκιμής για να επιτευχθεί το σωστό συμπέρασμα.

Αισθηματική ταυτοποίηση είναι η ταυτοποίηση των ινών και των υφασμάτων με το χέρι και τα μάτια. Η χειροκίνητη αφής χρησιμοποιείται για την αναγνώριση της απαλότητας, της ελαστικότητας και των ρυτίδων των υφασμάτων και παρατηρείται η στιλπνότητα, το πάχος, το μήκος και το σχήμα κάμψης ινών ή υφασμάτων.

Τα χαρακτηριστικά των διαφόρων ειδών υφασμάτων είναι τα εξής:

Βαμβάκι: Οι ίνες έχουν φυσικές μπούκλες. Οι ίνες είναι λεπτές και βραχείες. Το μήκος των ινών μπορεί να φτάσει περίπου 38mm. Οι ίνες έχουν ελαττωμένη ελαστικότητα, μαλακή λαβή και λαμπερή λάμψη.

Μαλλί: Οι ίνες είναι παχιά και μακρές, σγουρές, ελαστικές, λαμπερές και ζεστές. Το ύφασμά του δεν είναι εύκολο να ρυτίδων όταν τρίβεται, και η αίσθηση του είναι λεία και τραγανή.

Το μαλλί συνήθως αναφέρεται σε σγουρά μαλλιά σε πρόβατα και ίσια μαλλιά σε κατσίκες.

Κασμίρ: αναφέρεται στο υπόστρωμα στην κατσαρόλα. Σε σύγκριση με το μαλλί, το κασμίρ αισθάνεται μαλακότερο, πιο ομαλό και λεπτότερο.

Μετάξι: Το μετάξι είναι το μακρύτερο και λεπτότερο στις φυσικές ίνες, με καλή δύναμη, μαλακή και ομαλή λαβή (το μεταξένιο tussah είναι ελαφρώς παχύτερο από το μεταξωτό μετάξι), ψυχρή αφή και καμία σημαντική διαφορά στην αντοχή που χρησιμοποιείται για τη διάσπαση του μετάξι σε ξηρές και υγρές συνθήκες .

Κάνναβη: Η ίνα είναι λεπτή, ισχυρή, τραχιά υφή, έλλειψη ελαστικότητας και στιλπνότητας, και η υφή της αισθάνεται τραχιά και κρύα.

Οι τεχνητές ίνες: χαμηλή αντοχή, εύκολο να σπάσει μετά την ύγρανση, κακή ελαστικότητα, σπασμένα άκρα είναι διάσπαρτα cilia, το χέρι πιάσιμο ύφασμα γρήγορα να χαλαρώσετε, οι ρυτίδες του είναι όλο και πιο προφανείς.

Nylon: Υψηλή αντοχή, μεγάλη επιμήκυνση ανάκτησης, δεν είναι εύκολο να σπάσει, ελαστικότητα υφάσματος καλύτερα από rayon, μετάξι, τραχύ λαβή.

Πολυεστέρας: Το ύφασμα έχει την καλύτερη ελαστικότητα, χωρίς ρυτίδες και λεία λαβή.

Ακρυλική ίνα: Το ύφασμα έχει καλή χνουδωτή, μαλακή λαβή και αίσθηση μαλλιού, αλλά το χρώμα δεν είναι μαλακό, στεγνή λαβή και χαμηλή ελαστικότητα.

Vinylon: Το ύφασμα έχει χαμηλή ελαστικότητα, εύκολο να διπλώσει και να ρυτίδωνε, σκληρή λαβή και όχι λαμπερό χρώμα.

Στην ταυτοποίηση των υφασμάτων, τα υφάσματα από χημικές ίνες και τα υφάσματα από μαλλί, τα μεταξωτά υφάσματα και τα υφάσματα από λινάρι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία. Οι χημικές ίνες είναι υφάσματα από χημικές ίνες. Αναφέρεται στα υφάσματα ινών που κατασκευάζονται με χημική επεξεργασία φυσικών ή συνθετικών υλικών μακρομορίων. Τα καθαρά υφάσματα από μαλλί αναφέρονται στη χρήση λεπτού μαλλιού υψηλής ποιότητας, περιστρεφόμενου σε ψηλότερα νήματα από μαλλί και υφάσματα. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους όσον αφορά τις πρώτες ύλες. Ωστόσο, με τη συνεχή ανάπτυξη της σύγχρονης τεχνολογίας ύφανσης, ορισμένα μαλλί-όπως, μετάξι-όπως και λινά όπως υφάσματα χημικών ινών σχεδόν επιτευχθεί το αποτέλεσμα της ψευδούς εμφάνισης. Αυτό επιτρέπει σε ορισμένους παράνομους εμπόρους να επωφεληθούν από την άπληστη ψυχολογία ορισμένων καταναλωτών και την έλλειψη απαραίτητων γνώσεων για την ταυτοποίηση των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, την απομίμηση μαλλιού για να μιμηθούν καθαρό μετάξι, για να μιμηθούν μετάξι για να μιμηθούν μετάξι, για να πλύνουν λινά, αριστοκρατικά λευκά είδη και άλλες χημικές ίνες για να μιμούνται καθαρά υφάσματα από λινό και να εξαπατούν τους καταναλωτές σε μέγεθος για να κάνουν τεράστια κέρδη. Ο μεγάλος αριθμός καταναλωτών, δεν πρέπει να είναι μικρός, πρέπει να πάει σε μεγάλα και μεσαία καταστήματα ή καταστήματα franchise για να αγοράσει μαλλί, μεταξωτά ρούχα και να κρατήσει καλά τιμολόγια. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να μάθουμε και να κυριαρχήσουμε τα χαρακτηριστικά και τις μεθόδους ταυτοποίησης ορισμένων χημικών ινών, καθαρού μαλλιού, καθαρού βαμβακιού, μετάξι και λινά υφάσματα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: No.17 8η οδός, Xiasha οικονομική περιοχή ανάπτυξης, Hangzhou

MOBILE: +8618258135873

E-MAIL: vivien@xhsilkfabric.com