Διαφορετικές μέθοδοι βαφής III

- Jun 15, 2020-

Άλλες μέθοδοι εκτύπωσης

1. Εκτύπωση διπλής όψης

Η εκτύπωση διπλής όψης εκτυπώνεται και στις δύο πλευρές του υφάσματος, η οποία μπορεί να αποκτήσει το ύφασμα με εφέ διπλής όψης και η εμφάνιση είναι παρόμοια με το ύφασμα συσκευασίας με σχέδιο συντονισμού τυπωμένο και στις δύο πλευρές. Η τελική χρήση περιορίζεται σε φύλλα διπλής όψης, τραπεζομάντιλα, σακάκια και πουκάμισα διπλής όψης.

2. Εκτύπωση διαφάνειας

Για ελαφριά υφάσματα, όπως βαμβάκι, μετάξι και πλεκτά υφάσματα, μερικές φορές απαιτείται εφέ διείσδυσης εκτύπωσης διπλής όψης για ορισμένα από αυτά να αποδειχθούν στο μανσέτα ή στο κολάρο και η πάστα εκτύπωσης πρέπει να έχει καλή κάθετη διαπερατότητα και οριζόντια στεγανότητα, επομένως είναι απαραίτητο να υπάρχει ειδική πάστα εκτύπωσης υψηλής απόδοσης.

3. Ανοιχτόχρωμη και φωτεινή εκτύπωση

Υπάρχουν δύο είδη μαργαριταριών: φυσικά μαργαριτάρια και τεχνητά μαργαριτάρια, τα οποία μπορούν να εξαχθούν από κλίμακες ψαριών. Το Pearlescent δεν χρειάζεται διέγερση φωτεινής πηγής, αντοχή σε οξέα και αλκάλια, αντοχή σε υψηλή θερμοκρασία. Η εκτύπωση Pearlescent δείχνει μαργαριτάρι όπως απαλή λάμψη, χάρη, εξαιρετική αίσθηση στο χέρι και σταθερότητα. Η πάστα Pearlescent είναι κατάλληλη για όλα τα είδη εκτύπωσης ινών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνος του ή να αναμιχθεί με χρώμα για την παραγωγή χρώματος μαργαριταριού. Κατά τη διαδικασία εκτύπωσης, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε οθόνη 60-80 mesh. Η εκτύπωση φωταύγειας χρησιμοποιεί κυρίως κρυσταλλική πάστα φωταύγειας για εκτύπωση στην επιφάνεια του υφάσματος, η οποία στερεώνεται στο ύφασμα με προξήρανση και στέγνωμα με τήξη. Χρησιμοποιείται κυρίως σε πολυαμίδια και spandex ελαστικά συνυφασμένα προϊόντα.

4. Λάμψτε με σκούρο χρώμα

Η φωτεινή σκόνη είναι ένα είδος μεταλλικού υφάσματος σπάνιων γαιών, το οποίο μετατρέπεται σε σκόνη με λεπτότητα περίπου 1 μ. M. Μετά από μια ορισμένη ποσότητα φωτός, ο χρόνος μεταμόρφωσης του μοτίβου μπορεί να φτάσει τις 8-12 ώρες, ο οποίος έχει καλό φωτεινό αποτέλεσμα, εξαιρετική αίσθηση στο χέρι και σταθερότητα. Αλλά περιορίζεται μόνο στην εκτύπωση σε ανοιχτόχρωμο μεσαίο χρώμα.

5. Εκτύπωση κάψουλας

Η μικροκάψουλα αποτελείται από επίστρωση εσωτερικού πυρήνα και κάψουλας. Ο εσωτερικός πυρήνας είναι βαφή και η επικάλυψη κάψουλας είναι ζελατίνη. Η μικροκάψουλα έχει τρεις τύπους: έναν τύπο πυρήνα, πολυπύρηνο και σύνθετο τύπο. Ο τύπος ενός πυρήνα περιέχει μία βαφή, ο τύπος πολλαπλού πυρήνα περιέχει πολλές βαφές. Η σύνθετη μικροκάψουλα αποτελείται από πολυστρωματική εξωτερική μεμβράνη. Τα σωματίδια των χρωμάτων μικροκάψουλας κυμαίνονται μεταξύ 10 και 30 μM

6. Ματ εκτύπωση (εκτύπωση jacquard)

Κατά τη διαδικασία της εκτύπωσης χρωστικής, μπορεί να επιτευχθεί το αποτέλεσμα της μερικής εκτύπωσης ματ, το οποίο είναι φωτεινό και σκοτεινό και παρόμοιο με το στυλ jacquard. Ο χαρτοπολτός γενικά αποτελείται από διοξείδιο τιτανίου ή λευκό επίστρωμα ως παράγοντα ματς, και μη κιτρινιστική κόλλα. Χρησιμοποιείται κυρίως σε σατέν ή twill μετάξι, ρεγιόν, συνθετικές ίνες, πλεκτό ύφασμα από κυτταρίνη και αναμεμιγμένο ύφασμα, και επίσης χρησιμοποιείται σε κυλινδρικό ύφασμα και δείγμα χαρτιού.

7 、 Φύλλο εκτύπωσης

Αφού αναμίξετε τη σκόνη χρυσού ή τη σκόνη αργύρου με την ειδική πάστα ή κόλλα με καλή διαφάνεια, θα τυπωθεί στο ύφασμα για να σχηματίσει ένα χρυσό ή ασημί μοτίβο φλας.

8. Γυαλιστερή εκτύπωση

Ο σπινθηριστής είναι ένα μεταλλικό φύλλο αλουμινίου κενού με διάφορα χρώματα, πάχος 0,008 mm-0,1 mm και αντοχή σε υψηλή θερμοκρασία. Η εκτύπωση σπινθηριστή πρέπει να γίνεται με ισχυρή πρόσφυση, διαφανές σχηματισμό φιλμ και καλή λάμψη, που δεν θα επηρεάσει τη σπινθηριστική λάμψη και την ειδική πάστα εκτύπωσης. Το ύφασμα πρέπει να είναι μαλακό και να έχει καλή αντοχή για να επιτυγχάνει το αποτέλεσμα του εκθαμβωτικού.

9. Εκτύπωση δέρματος ροδάκινου

Η εκτύπωση απομίμησης δέρματος ροδάκινου είναι η χρήση εισαγόμενου ειδικού πολτού (ή επίστρωσης) για το δέρμα ροδάκινου για να επιτευχθεί η αίσθηση της επιφάνειας και η εμφάνιση του δέρματος ροδάκινου μετά την εκτύπωση. Ο πολτός του δέρματος ροδάκινου έχει ισχυρή ισχύ κάλυψης, η οποία είναι πιο κατάλληλη για εκτύπωση επιφανείας μεγάλης κλίμακας, δεν εκτίθεται στο έδαφος, δεν έχει μπλοκαριστεί και μπορεί να εκτυπωθεί σε επίπεδη οθόνη και στρογγυλή οθόνη.

10. Απομίμηση δερμάτινης εκτύπωσης

Η απομίμηση δερμάτινης εκτύπωσης είναι η χρήση απομιμητικού δερμάτινου χαρτοπολτού και επίστρωσης για εκτύπωση στο ύφασμα, μέσω ξήρανσης, ψησίματος για να επιτευχθεί απομίμηση δερμάτινης αίσθησης και εμφάνισης. Ο απομιμητικός δερμάτινος πολτός έχει καλή ελαστικότητα και δύναμη κάλυψης.

11. Έγχρωμη εκτύπωση (γυαλιστερή εκτύπωση)

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο εκτύπωσης στιλπνής πάστας και χρωστικής πάστας, το ύφασμα στεγνώνει και ψήνεται, έτσι ώστε η επιφάνεια του υφάσματος να μπορεί να επικαλυφθεί με πλαστικό και φως.

12. Φωτοχρωμική εκτύπωση

Βασίζεται στην αρχή της μετατροπής του υπεριώδους φωτός σε ενέργεια. Εφαρμόζει το φωτοευαίσθητο υλικό αλλαγής χρώματος στην εκτύπωση. Μετά την εκτύπωση, το προϊόν εκτίθεται στον ήλιο και στο υπεριώδες φως και απορροφά την ενέργεια του ήλιου και του υπεριώδους φωτός, με αποτέλεσμα την αλλαγή χρώματος. Όταν χαθεί ο ήλιος και το υπεριώδες φως, θα επιστρέψει αμέσως στο αρχικό χρώμα. Ο φωτοχρωμικός πολτός είναι κατασκευασμένος από τεχνολογία μικροκάψουλας. Το ύφασμα είναι άχρωμο και άχρωμο, μπλε και μοβ.

13. Θερμοχρωμική εκτύπωση

Χρησιμοποιεί θερμοχρωμικά υλικά που εκτυπώνονται στο ύφασμα για να αλλάζει το χρώμα επανειλημμένα μέσω της αλλαγής θερμοκρασίας του ανθρώπινου σώματος. Ο θερμοχρωμικός πολτός έχει 15 βασικά χρώματα, χρώμα χαμηλής θερμοκρασίας, χρώμα υψηλής θερμοκρασίας και όλα τα χρώματα αναμειγνύονται μεταξύ τους.