Διαφορετικές μέθοδοι βαφής II

- Jun 15, 2020-

Ταξινόμηση από μηχανή εκτύπωσης:

1. Εκτύπωση οθόνης χειρός

Η χειροκίνητη μεταξοτυπία παράγεται στο εμπόριο σε μεγάλες πλάκες (πλάκες έως 60 μέτρα). Το τυπωμένο ρολό υφάσματος τοποθετείται ομαλά στην πλάκα και η επιφάνεια της πλάκας επικαλύπτεται με μικρή ποσότητα ιξώδους ουσίας. Στη συνέχεια, ο εκτυπωτής μετακινεί το πλαίσιο οθόνης συνεχώς με το χέρι σε ολόκληρη την πλάκα, εκτυπώνοντας ένα πλαίσιο οθόνης κάθε φορά, έως ότου εκτυπωθεί πλήρως το ύφασμα. Κάθε πλαίσιο οθόνης αντιστοιχεί σε διακόσμηση εκτύπωσης.

Η ταχύτητα παραγωγής αυτής της μεθόδου είναι 50-90 γιάρδες ανά ώρα και ένας μεγάλος αριθμός εμπορικών χειροκίνητων μεταξοτυπικών εκτύπωσης χρησιμοποιείται επίσης για την εκτύπωση κομμένων ρούχων. Η χειροκίνητη εκτύπωση οθόνης χρησιμοποιείται επίσης για την εκτύπωση περιορισμένων, εξαιρετικά μοντέρνων γυναικείων ενδυμάτων' και εκτύπωση μικρών ποσοτήτων προϊόντων για εξερεύνηση της αγοράς.

2, επίπεδη εκτύπωση, εκτύπωση οθόνης

Η μήτρα εκτύπωσης είναι μια οθόνη πολυεστέρα ή νάιλον (πλάκα μοτίβου) στερεωμένη σε τετράγωνο πλαίσιο με κοίλο σχέδιο. Το μοτίβο στην πλάκα λουλουδιών μπορεί να περάσει μέσω της πάστας χρώματος και το τμήμα χωρίς σχέδιο κλείνει με την μεμβράνη πολυμερούς. Κατά την εκτύπωση, το στένσιλ πιέζει το ύφασμα σφιχτά και το στένσιλ γεμίζει με έγχρωμη πάστα, η οποία ξύνεται επανειλημμένα με ξύστρα για να κάνει την πάστα χρώματος να φτάσει στην επιφάνεια του υφάσματος μέσω του μοτίβου.

Η διαδικασία εκτύπωσης επίπεδης οθόνης είναι διαλείπουσα και όχι συνεχής, επομένως η ταχύτητα παραγωγής δεν είναι τόσο γρήγορη όσο η στρογγυλή οθόνη.

Η ταχύτητα παραγωγής είναι περίπου 500 μέτρα ανά ώρα.

3 、 Περιστροφική εκτύπωση

Η μήτρα εκτύπωσης είναι μια κυλινδρική οθόνη νικελίου με κοίλο σχέδιο, η οποία είναι εγκατεστημένη στο πάνω μέρος του ελαστικού ιμάντα οδήγησης με μια συγκεκριμένη σειρά και μπορεί να περιστρέφεται συγχρόνως με τον ιμάντα οδήγησης. Κατά την εκτύπωση, η έγχρωμη πάστα εισάγεται στο δίχτυ και αποθηκεύεται στο κάτω μέρος του διχτυού. Όταν το στρογγυλό δίχτυ περιστρέφεται με τον ιμάντα οδήγησης, η ξύστρα πιέζεται σφιχτά στο κάτω μέρος του διχτυού και το φανταχτερό δίχτυ γρατζουνίζεται σχετικά. Η πάστα χρώματος φτάνει στην επιφάνεια του υφάσματος μέσω του μοτίβου στο δίχτυ.

Η περιστροφική εκτύπωση οθόνης ανήκει σε συνεχή επεξεργασία με υψηλή απόδοση παραγωγής.

Η διαδικασία εκτύπωσης με περιστροφική οθόνη είναι μια συνεχής διαδικασία, και το τυπωμένο ύφασμα μεταφέρεται στον πυθμένα του περιστροφικού σωλήνα λουλουδιών σε συνεχή κίνηση μέσω ενός ευρέως λαστιχένιου ιμάντα. Στην εκτύπωση οθόνης, η ταχύτητα παραγωγής της περιστροφικής εκτύπωσης οθόνης είναι η ταχύτερη, πάνω από 3500 μέτρα ανά ώρα.

Διαδικασία κατασκευής στρογγυλών διχτυών: έλεγχος και προετοιμασία ασπρόμαυρου χειρόγραφου - επιλογή στρογγυλού διχτυού - καθαρισμός στρογγυλού διχτυού - Εφαρμογή φωτοανθεκτικού - έκθεση - Ανάπτυξη - ψήσιμο - κόλληση - έλεγχος αναμονής.

4. Εκτύπωση κυλίνδρων

Η εκτύπωση κυλίνδρων, όπως η εκτύπωση εφημερίδων, είναι μια διαδικασία υψηλής ταχύτητας που μπορεί να παράγει περισσότερα από 6000 μέτρα εκτυπωμένου υφάσματος ανά ώρα. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται επίσης μηχανική εκτύπωση. Ο χαλκός κύλινδρος μπορεί να χαραχθεί με πολύ λεπτές λεπτές γραμμές σε στενή διάταξη, έτσι ώστε να μπορεί να εκτυπώσει πολύ ευαίσθητα και απαλά σχέδια.

Εάν το μέγεθος παρτίδας κάθε μοτίβου δεν είναι πολύ μεγάλο, αυτή η μέθοδος δεν είναι οικονομική.

Η εκτύπωση κυλίνδρων είναι η μέθοδος παραγωγής με τη λιγότερη χρήση εκτύπωσης μεγάλης κλίμακας. Καθώς η μόδα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και οι παραγγελίες για εκτύπωση μεγάλης κλίμακας γίνονται όλο και λιγότερο, η παραγωγή της εκτύπωσης με ρολό συνεχίζει να μειώνεται κάθε χρόνο.

Η εκτύπωση κυλίνδρων χρησιμοποιείται συχνά για εκτύπωση με πολύ λεπτά μοτίβα γραμμής, όπως το τουίντ του Paisley&# 39 και τα κύρια μοτίβα εκτύπωσης που εκτυπώνονται έντονα σε πολλές εποχές.

5. Θερμική εκτύπωση

Αρχικά, το σχέδιο εκτυπώνεται στο χαρτί με βαφές διασποράς και μελάνι εκτύπωσης και στη συνέχεια αποθηκεύεται το χαρτί εκτύπωσης (που ονομάζεται επίσης χαρτί μεταφοράς). Όταν εκτυπώνεται το ύφασμα, το χαρτί μεταφοράς και το μη εκτυπωμένο χαρτί επικολλούνται πρόσωπο με πρόσωπο μέσω της μηχανής εκτύπωσης μεταφοράς θερμότητας. Υπό συνθήκες περίπου 210 ℃ (400t), η βαφή στο χαρτί μεταφοράς εξαχμίζεται και μεταφέρεται στο ύφασμα για την ολοκλήρωση της εκτύπωσης. Η διαδικασία λουλουδιών δεν χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία. Η διαδικασία είναι σχετικά απλή.

Η διασκορπισμένη βαφή είναι η μόνη εξαπλώσιμη βαφή, κατά μία έννοια, η μόνη βαφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκτύπωση μεταφοράς θερμότητας. Ως εκ τούτου, η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για υφάσματα αποτελούμενα από ίνες με συγγένεια για τέτοιες βαφές, συμπεριλαμβανομένων των ινών οξικού οξέος, ινών ακρυλονιτριλίου, ινών πολυαμιδίου (νάιλον) και ινών πολυεστέρα.

Η εκτύπωση μεταφοράς θερμότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτύπωση κοψίματος, οπότε χρησιμοποιείται ειδικά σχεδιασμένο μοτίβο. Ως μια ολοκληρωμένη μέθοδος εκτύπωσης υφασμάτων, η εκτύπωση μεταφοράς θερμότητας ξεχωρίζει από τη διαδικασία εκτύπωσης, εξαλείφοντας έτσι τη χρήση μεγάλων και ακριβών στεγνωτηρίων, ατμού, πλυντηρίων και stenters.

Η ταχύτητα παραγωγής της συνεχούς εκτύπωσης μεταφοράς θερμότητας είναι περίπου 250 μέτρα ανά ώρα.

Ωστόσο, λόγω της μεγάλης επίδρασης της θερμοκρασίας και άλλων παραμέτρων της διαδικασίας στον τελικό σχηματισμό χρώματος στη διαδικασία μεταφοράς θερμότητας, αυτή η μέθοδος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν οι απαιτήσεις για χρώμα καιτο φως είναι πολύ αυστηρό.

6. Ψηφιακή εκτύπωση

Η εκτύπωση με ψεκασμό μελάνης είναι να ψεκάσετε μικρά σταγονίδια βαφής και να παραμείνετε στην ακριβή θέση του υφάσματος. Ο σχηματισμός ακροφυσίων και σχεδίων που χρησιμοποιείται για τον ψεκασμό διαλύματος βαφής μπορεί να ελεγχθεί από υπολογιστή, και μπορούν να ληφθούν πολύπλοκα σχέδια και ακριβής κύκλος σχεδίων.

Η εκτύπωση με εκτόξευση μελάνης εξαλείφει την καθυστέρηση και την αύξηση του κόστους που προκαλούνται από τους κυλίνδρους χάραξης και την κατασκευή οθόνης, κάτι που αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Το σύστημα εκτύπωσης με τζετ είναι ευέλικτο και γρήγορο, το οποίο μπορεί γρήγορα να αλλάξει από το ένα μοτίβο στο άλλο.

7. Συγκεντρωτική εκτύπωση

Η συρραφή εκτύπωσης είναι ένα είδος μεθόδου εκτύπωσης κατά την οποία το χνούδι ινών (περίπου 1 / 10-1 / 4 ίντσες) που ονομάζεται ινώδες κοντό προσκολλάται στην επιφάνεια του υφάσματος σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Η διαδικασία αποτελείται από δύο στάδια: πρώτον, εκτύπωση μοτίβων στο ύφασμα με κόλλα αντί για βαφή ή βαφή και, στη συνέχεια, συνδυασμός του ινώδους ινώδους με το ύφασμα, το οποίο θα στερεωθεί μόνο στο σημείο όπου έχει εφαρμοστεί η κόλλα. Υπάρχουν δύο μέθοδοι για την τοποθέτηση ινών ινών στην επιφάνεια του υφάσματος: μηχανική συρραφή και ηλεκτροστατική συρραφή.

Οι ίνες που χρησιμοποιούνται για ηλεκτροστατική συρραφή περιλαμβάνουν όλες τις ίνες που χρησιμοποιούνται στην πρακτική παραγωγή, εκ των οποίων οι ίνες βισκόζης και το νάιλον είναι οι πιο κοινές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι βραχείες ασυνεχείς ίνες βάφονται πριν μεταμοσχευθούν στο ύφασμα.

Η ικανότητα του συρραπτικού υφάσματος να αντιστέκεται στο στεγνό καθάρισμα και / ή στον καθαρισμό του νερού εξαρτάται από τη φύση του συνδετικού.

Η εμφάνιση συρραφής υφάσματος μπορεί να είναι σουέτ ή κασμίρ