Διαφορετικές μέθοδοι βαφής I

- Jun 15, 2020-

Ταξινόμηση με διαδικασία εκτύπωσης

1 、 Εκτύπωση, Υγρή εκτύπωση

Το over print είναι ένα είδος άμεσης εκτύπωσης σε λευκό ύφασμα ή προβαμμένο ύφασμα. Το τελευταίο ονομάζεται εκτύπωση εξωφύλλου (ονομάζεται επίσης εκτύπωση πυθμένα βαφής), φυσικά, το χρώμα του τυπωμένου μοτίβου είναι πολύ πιο σκούρο από το χρώμα του κάτω χρώματος. Περίπου το 80% των τυπωμένων υφασμάτων στην αγορά χρησιμοποιούν άμεση εκτύπωση. (εδώ, η άμεση εκτύπωση αναφέρεται σε εκτύπωση βαφής, η οποία διαφέρει από την ακόλουθη εκτύπωση χρωστικών ουσιών).

Ερώτηση: πώς να ξεχωρίσετε τη λευκή και τη βαφή;

Εάν το βάθος της μπροστινής και της πίσω πλευράς του υφάσματος είναι το ίδιο (λόγω της βαφής του ταιριάσματος) και το μοτίβο εκτύπωσης είναι πολύ βαθύτερο από το χρώμα του φόντου, τότε αυτό είναι το τυπωμένο κάλυμμα ύφασμα, διαφορετικά είναι η εκτύπωση λευκού πυθμένα .

2 、 Εκτύπωση εκφόρτισης

Εκφόρτιση εκτύπωσης που δεν είναι ανθεκτική στον παράγοντα εκφόρτισης για τη βαφή του βασικού χρώματος. Μετά την ξήρανση, χρησιμοποιήστε την έγχρωμη χρωστική ουσία που περιέχει τον παράγοντα εκφόρτισης ή την ίδια στιγμή που περιέχει τον παράγοντα εκφόρτισης για εκτύπωση. Κατά τη μετεπεξεργασία, η βαφή του εδάφους στο σημείο εκτύπωσης είναι κατεστραμμένη και αποχρωματισμένη, σχηματίζοντας το λευκό μοτίβο στο χρώμα του εδάφους (που ονομάζεται εκτύπωση εκφόρτισης) ή το χρωματιστό σχέδιο που σχηματίζεται από τη βαφή στο έγχρωμο υλικό (που ονομάζεται εκτύπωση εκκένωσης). Επίσης γνωστό ως λευκό ή χρώμα.

Σε σύγκριση με την άμεση εκτύπωση, το κόστος παραγωγής του πτυσσόμενου υφάσματος εκτύπωσης είναι πολύ υψηλό και το αναγωγικό που απαιτείται πρέπει να ελέγχεται προσεκτικά και με ακρίβεια.

Ερώτηση: πώς να διακρίνετε εάν το ύφασμα εκτυπώνει εκφόρτιση;

Εάν το χρώμα του φόντου και των δύο πλευρών του υφάσματος είναι το ίδιο (επειδή ταιριάζει με τη βαφή) και το μοτίβο είναι λευκό ή διαφορετικό από το χρώμα του φόντου και το χρώμα του φόντου είναι βαθύ, μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για εκτύπωση υφάσματος εκτύπωσης .

Μια προσεκτική επιθεώρηση της αντίστροφης πλευράς του μοτίβου θα αποκαλύψει τα ίχνη του αρχικού χρώματος του φόντου (ο λόγος για αυτό το φαινόμενο είναι ότι ο χημικός παράγοντας που καταστρέφει τη βαφή δεν μπορεί να διεισδύσει πλήρως στην πίσω πλευρά του υφάσματος).

3. Αντιβαφή εκτύπωση

Μία χημική ή κηρώδης ρητίνη τυπώνεται στο λευκό ύφασμα για να αποτρέψει ή να αποτρέψει τη διείσδυση της χρωστικής στο ύφασμα. Ο σκοπός είναι η βαφή του βασικού χρώματος για να ξεχωρίσει το λευκό μοτίβο. Σημειώστε ότι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με αυτό της εκτύπωσης εκφόρτισης, αλλά η μέθοδος για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος είναι το αντίθετο της εκτύπωσης εκφόρτισης.

Η μέθοδος εκτύπωσης κατά της βαφής δεν χρησιμοποιείται ευρέως, γενικά στο χρώμα φόντου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση εκφόρτισης. Σε σύγκριση με τη βάση παραγωγής μεγάλης κλίμακας, το μεγαλύτερο μέρος της εκτύπωσης κατά της βαφής πραγματοποιείται με μεθόδους όπως η χειροτεχνία ή η εκτύπωση με το χέρι (όπως το κερί κατά της εκτύπωσης).

Επειδή η εκτύπωση απαλλαγής και η αντίσταση στην εκτύπωση έχουν το ίδιο αποτέλεσμα εκτύπωσης, δεν μπορούν να αναγνωριστούν με γυμνά μάτια.

4. Εκτυπώστε την εκτύπωση

Η εκτύπωση καύσης αναφέρεται στις χημικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στον ιστό ινών που εκτυπώνεται στο σχέδιο. Επομένως, θα υπάρχουν τρύπες στην επαφή μεταξύ χημικών και υφασμάτων. Το άκρο της τρύπας στο καμένο εκτυπωμένο ύφασμα φοριέται πάντα νωρίς, οπότε αυτό το είδος υφάσματος έχει χαμηλή αντοχή.

Ένας άλλος τύπος σάπιας εκτύπωσης λουλουδιών είναι ότι το ύφασμα είναι κατασκευασμένο από αναμεμιγμένο νήμα, νήματα από πυρήνα ή από το μείγμα δύο ή περισσοτέρων ινών. Οι χημικές ουσίες μπορούν να καταστρέψουν μία ίνα (κυτταρίνη) και να αφήσουν άλλες άθικτες ίνες. Αυτή η μέθοδος εκτύπωσης μπορεί να εκτυπώσει πολλά ειδικά και ενδιαφέροντα τυπωμένα υφάσματα.

5. Εκτύπωση ζαρώματος / αφρού

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο εκτύπωσης, χημικές ουσίες που μπορούν να κάνουν τις ίνες να διαστέλλονται ή να συστέλλονται εφαρμόζονται τοπικά στο ύφασμα. Μέσω της σωστής επεξεργασίας, οι ίνες στο τμήμα εκτύπωσης και το μη εκτυπωτικό τμήμα διογκώνονται ή συστέλλονται διαφορετικά, έτσι ώστε να ληφθούν τα προϊόντα με κανονικό κοίλο κυρτό σχέδιο στην επιφάνεια. Για παράδειγμα, η χρήση καυστικής σόδας ως διογκωτικού παράγοντα για εκχύλισμα καθαρού βαμβακιού. Ονομάζεται επίσης τυπωμένη εκτύπωση.

Η θερμοκρασία αφρού είναι γενικά 110C, ο χρόνος είναι 30 δευτερόλεπτα και η οθόνη 80-100 mesh επιλέγεται για εκτύπωση.

6. Τμήμα εκτύπωσης

Επειδή το χρώμα είναι ένα είδος μη υδατοδιαλυτού χρωματικού υλικού και δεν έχει συγγένεια με την ίνα, ο χρωματισμός του πρέπει να πραγματοποιηθεί με την επικάλυψη του πολυμερούς (κόλλα) που μπορεί να σχηματίσει το φιλμ και την προσκόλληση στην ίνα.

Τμήμα εκτύπωσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην επεξεργασία οποιουδήποτε υφάσματος ινών. Έχει περισσότερα πλεονεκτήματα στην εκτύπωση ανάμεικτων και συνυφασμένων υφασμάτων. Έχει τα πλεονεκτήματα της απλής διαδικασίας, της ευρείας χρωματογραφίας, του καθαρού λουλουδιού και του περιγράμματος, αλλά κακή αίσθηση στο χέρι και χαμηλή αντοχή σε τριβή.

Η χρωστική εκτύπωση είναι άμεση εκτύπωση με χρωστική. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται συνήθως στεγνή εκτύπωση για να τη διακρίνει από την υγρή εκτύπωση (ή εκτύπωση βαφής).

Η ανθεκτικότητα στο φως και η ανθεκτικότητα στο στεγνό καθάρισμα είναι καλές, ακόμη και εξαιρετικές, οπότε χρησιμοποιούνται ευρέως σε διακοσμητικά υφάσματα, υφάσματα κουρτίνας και υφάσματα ένδυσης που χρειάζονται στεγνό καθάρισμα.

Ερώτηση: πώς να διακρίνετε εάν το ύφασμα εκτυπώνει χρωστική;

Η αίσθηση στο χέρι της περιοχής εκτύπωσης βαφής είναι λίγο πιο δύσκολη από εκείνη της μη εκτυπωμένης περιοχής, ίσως λίγο πιο παχιά, ειδικά για την εκτύπωση βαφής με πιο σκούρο χρώμα, η διαφορά είναι προφανής.