Διαφορές μεταξύ σιφόν, σατέν μετάξι και μουριά μετάξι

- Aug 08, 2020-

Είναι σιφόν και σατέν γάζα το ίδιο πράγμα;

Μετάξι μουριάς

Το μετάξι είναι ένα είδος συνεχούς μακράς ίνας που στερεοποιείται από το υγρό μεταξιού που εκκρίνεται από τον ώριμο μεταξοσκώληκες όταν cocooning, επίσης γνωστό ως «φυσικό μετάξι». Όπως το μαλλί, είναι μια από τις πιό πρόωρες χρησιμοποιημένες ζωικές ίνες από τα ανθρώπινα όντα. Σύμφωνα με τα διαφορετικά τρόφιμα, μπορεί να διαιρεθεί σε μεταξοσκώληκες μουριάς, δρύινο μεταξοσκώληκα, μεταξοσκώληκες μανιόκας, μεταξοσκώληκες καμφοράς, μεταξοσκώληκες ιτιάς και Antheraea Yamamai.

Το νήμα που προέρχεται από ένα μόνο κουκούλι ονομάζεται μετάξι κουκούλι. Αποτελείται από δύο μεμονωμένες ίνες επικαλυμμένες με σερικίνη. Είναι ένα είδος μεταξιού που γίνεται με το τράβηγμα έξω το μετάξι κουκούλι από διάφορα κουκούλια και τυλίγοντας το με sericin. Μπορεί να χωριστεί σε μετάξι μουριάς (επίσης γνωστό ως ακατέργαστο μετάξι) και μετάξι tussah (συλλογικά αναφέρεται ως μετάξι). Το μετάξι χωρίς σερικίνη ονομάζεται εκλεπτυσμένο μετάξι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρώτες ύλες για την ύφανση των διάφορων ειδών υφάσματα

Η ίνα μεταξιού αποτελείται από δύο τριγωνικές ή ημι ελλειπτικές ινοΐνες μεταξιού που ντύνεται με sericin, και η διατομή του είναι οβάλ. Η ίνα μεταξιού είναι πρωτεϊνική ίνα. Sericin και μετάξι ινοΐνη είναι τα κύρια συστατικά, εκ των οποίων το μετάξι ινοΐνη αντιπροσωπεύει περίπου 3 / 4 και sericin αντιπροσωπεύει περίπου 1 / 4. Η σερικίνη και η μεταξιού ινοΐνη αποτελούνται από 18 αμινοξέα και περιέχουν περίπου 97% καθαρή πρωτεΐνη.

Η σερικίνη είναι ένα είδος σφαιρωτικής πρωτεΐνης με καλή υδατοδιαλυτότητα. Το μετάξι αποξηραίνεται και εξευγενίζεται με τη διάλυσή του σε ζεστό νερό. Λόγω της διαφορετικής σύνθεσης αμινοξέων της σερικίνης και της μεταξιού ινίνης, η ινίνη μεταξιού είναι ινώδες και η σερικίνη είναι σφαιρίνη. Το συνολικό μήκος του μεταξιού που ξερνάται από μεταξοσκώληκες είναι περισσότερο από 1000 μέτρα, ακολουθούμενο από άλλα. Ως εκ τούτου, η επιμονή του μεταξιού που ανήκει σε μουριά είναι το καλύτερο.

Το μετάξι, επίσης γνωστό ως πραγματικό μετάξι, είναι ένα είδος μακριού μεταξιού που γίνεται από το μετάξι μουριών και διάφορα μετάξι κουκούλι.

Δεδομένου ότι το μετάξι μουριά δεν είναι μολυσμένο στη διαδικασία παραγωγής από τη φύτευση μουριά και την αύξηση μεταξοσκώληκες να reeling και ύφανση μετάξι, είναι ένα πράσινο προϊόν που επαινείται ιδιαίτερα από τον κόσμο. Είναι επίσης γνωστό ως «βασίλισσα ινών» για την πρωτεϊνική ίνα του, το πορώδες υλικό, την καλή διαπερατότητα αέρα και την άριστη απορρόφηση υγρασίας.

Χαρακτηριστικά υφάσματος από μετάξι

1. Το μετάξι είναι ένα είδος πρωτεϊνικής ίνας, η οποία αποτελείται από σερικίνη και ινοΐνη μεταξιού. Αποτελείται από 18 είδη αμινοξέων σε διαφορετική αναλογία και χώρο. Sericin στο εξωτερικό, μετάξι ινοΐνη μέσα, τα δύο στενά συνδεδεμένα. Η δομή της σερικίνης είναι χαλαρή και τραχιά, γι 'αυτό χρειάζεται degumming. Η δομή του μεταξιού ινοΐνη είναι συμπαγής, μαλακό και φωτεινό, με μαργαριταρένια λάμψη.

2. Μαλακός, ομαλός, παχύς, παχουλός, άριστη ελαστικότητα.

3. Έχει την καλή υγροσκοπικότητα, τη διαπερατότητα αέρα και τη λειτουργία φροντίδας δερμάτων. Το μετάξι είναι μια πρωτεϊνική ίνα. Ο τάπητας μεταξιού φιαγμένος από μετάξι έχει την καλή υπεριώδη απορρόφηση. Το μετάξι είναι ένα είδος πορώδους ίνας, έτσι έχει τις καλές ιδιότητες της συντήρησης θερμότητας, της απορρόφησης υγρασίας, του διασκεδασμό υγρασίας και της διαπερατότητας αέρα, και έχει μια ορισμένη προστατευτική επίδραση στο δέρμα.

4. Το μετάξι είναι λεπτό και πρέπει να φροντιστεί προσεκτικά για να αποφύγει τη ζημία της πρωτεϊνικής ίνας που προκαλείται από την τριβή βαρύτητας και τη συστροφή ή το σύρσιμο στις τραχιές θέσεις.

Σιφόν

Το σιφόν, με το ανώτερο drape και την άνετη αφή σωμάτων του, είναι ένα κοινό υλικό σχεδίου για τους σχεδιαστές το καλοκαίρι. Στο σχέδιο της θερινής φούστας σιφόν, η κοινή μέθοδος σχεδίου είναι να γίνουν οι ρυτίδες, και να χρησιμοποιηθεί το καλό φυσικό συναίσθημα drape και η φυσική επίδραση πτυχωτών του. Σιφόν "προέρχεται από το γαλλικό σιφ, που σημαίνει φως και διαφανή υφάσματα. Η ουσία του είναι τα περιστρεφόμενα προϊόντα των προϊόντων μεταξιού. Τα υφάσματα είναι ελαφριά, διαφανή, μαλακά και κομψά.

Ταξινόμηση σιφόν

Το σιφόν και το σιφόν είναι απόρρητα.

1. Γενική σύνθεση σιφόν μεταξιού προσομοίωσης για 100% πολυεστέρα (χημική ίνα), ο διάσημος εκπρόσωπός του είναι Georgette!

Χαρακτηριστικά υφής: ελαφριά και λεπτά, μαλακά, φυσικά αισθάνονται καλά, φιλικά προς το δέρμα συναίσθημα (φυσικά, αυτά είναι μόνο χαρακτηριστικά εμφάνισης, δεν έχει σημασία πώς να μιμηθούν, δεν είναι τόσο καλό όσο το πραγματικό σιφόν μετάξι), αλλά επειδή η απομίμηση του μεταξιού σιφόν είναι καθαρή ίνα, δεν είναι εύκολο να πλύνετε και να αποχρωματίσει. Δεν φοβάται την έκθεση στον ήλιο. Είναι εύκολο να χειριστεί (πλυντήριο) και έχει καλύτερη σταθερότητα.

2. Η σύνθεση του μεταξιού σιφόν είναι 100% μετάξι μουριά (φυσική ίνα), η οποία έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά στην εμφάνιση. Επιπλέον, η μακροχρόνια φθορά είναι καλή για το ανθρώπινο δέρμα, δροσερό και αναπνεύσιμο, ισχυρή απορρόφηση υγρασίας, η οποία δεν επιτυγχάνεται με απομίμηση σιφόν μεταξιού. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες πτυχές του μεταξιού σιφόν που δεν μπορεί να καλύψει τη διαφορά με εκείνη της απομίμησης σιφόν μετάξι. Για παράδειγμα, μετά το πλύσιμο, είναι εύκολο να γίνει γκρι και φως, και δεν μπορεί να εκτεθεί στον ήλιο (θα γίνει κίτρινο). Είναι πολύ ενοχλητικό να το φροντίσει (πρέπει να πλυθεί με το χέρι), και η σφριγηλότητά του δεν είναι καλή (εύκολο να τεντώσει το νήμα και δάκρυ στη ραφή).

Σατέν γάζα

Σατέν λωρίδα είναι ένα είδος δομής ύφασμα. Εάν το μετάξι χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη, είναι λουρίδα σατέν μεταξιού εάν ο πολυεστέρας χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη, είναι λουρίδα σατέν πολυεστέρα. Είναι ένα σατέν και ένα σύνθετο ύφασμα γάζας, είναι μια ειδική υφή του υφάσματος. Τα πλεονεκτήματά του είναι τόσο κομψά όσο και γυαλιστερά. Το μεταξωτό ύφασμα έχει μια διαφανή και απαλή αίσθηση, ενώ το σατέν μέρος είναι γεμάτο σατέν λάμψη. Το μεταξωτό ύφασμα κασκόλ με σατέν λωρίδα μπορεί να αυξήσει την αίσθηση πολυτέλειας του μεταξωτού κασκόλ.