Ενεργή εκτύπωση και εκτύπωση με χρωστικές ουσίες

- Sep 26, 2018-

Οι ταξινομήσεις που καθορίζονται από τα υλικά εκτύπωσης είναι ενεργή εκτύπωση και εκτύπωση χρωστικών ουσιών.


Η εκτύπωση χρωστικών ουσιών είναι μια αντιδραστική χρωστική ουσία, η τιμή είναι σχετικά φτηνή, αλλά τώρα υπάρχουν πολλά ειδικά υλικά εκτύπωσης, η τιμή δεν είναι φθηνή. Η αντιδραστική βαφή είναι μια αντιδραστική χρωστική ουσία, η οποία καθιστά το ύφασμα εξαιρετικό σε αντιδιαρρηκτική απόδοση, υψηλή καθαριότητα, υψηλή αντοχή χρώματος και υψηλό κόστος.


Οι ταξινομήσεις που καθορίζονται από τη διαδικασία εκτύπωσης έχουν ως εξής: Πρώτον, τα τυπωμένα υφάσματα χωρίζονται σε υφάσματα τυπωμένα με μελάνη και υφάσματα εκτυπωμένα με μεταφορά. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο υφασμάτων είναι ότι η διαδικασία εκτύπωσης είναι διαφορετική. Πρώτη ματιά στα τυπωμένα με μελάνη υφάσματα, τα οποία γενικά διαιρούνται σε υφάσματα περιστροφικής εκτύπωσης και υφάσματα εκτύπωσης επίπεδης οθόνης, κυρίως για να παρουσιάσουν τα χαρακτηριστικά τους: η παραγωγή εκτύπωσης επίπεδης οθόνης έχει χαμηλή απόδοση, αλλά ευρεία προσαρμοστικότητα, ευέλικτη εφαρμογή, κατάλληλη για μικρές παρτίδες και πολλαπλές ποικιλίες παραγωγή. Η περιστροφική μεταξοτυπία είναι μια συνεχής επεξεργασία, με υψηλή παραγωγική απόδοση και έχει τα πλεονεκτήματα της εκτύπωσης κυλίνδρων και επίπεδης οθόνης, αλλά υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στην λεπτότητα του σχεδίου και τον πλούτο του χρώματος εκτύπωσης. Η διαδικασία εκτύπωσης μεταφοράς του μεταξοτυπικού υφάσματος είναι απλή, η επένδυση είναι μικρή και η παραγωγή είναι ευέλικτη.


Τα τυπωμένα υφάσματα γενικά διαιρούνται σε εκτυπώσεις μεταφοράς εκτύπωσης και διείσδυσης σύμφωνα με διαφορετικές διαδικασίες. Σύμφωνα με τη διαδικασία εκτύπωσης, χωρίζεται σε μη αυτόματη εκτύπωση και εκτύπωση μηχανών. Η εκτύπωση με το χέρι γίνεται γενικά από μπατίκ, γραβάτα-βαφή, γραβάτα-βαφή, ζωγραφισμένη στο χέρι, εκτύπωση με το χέρι εκτυπωμένη πλάκα κ.λπ. Είναι μια σχετικά παραδοσιακή χειροτεχνία. Η εκτύπωση και η βαφή εκτελούνται με κυλινδρική εκτύπωση, εκτύπωση επίπεδης οθόνης, εκτύπωση περιστροφικής οθόνης, εκτύπωση μεταφοράς, εκτύπωση με ψεκασμό μελάνης, ηλεκτροστατική εκτύπωση, θερμή εκτύπωση, καύση, αντιδιαβρωτική βαφή, εκτύπωση σε συρραφή και άλλες τεχνικές. Διαφορετικές διαδικασίες εκτύπωσης, εκτυπώνουν διαφορετικά σχέδια.