Επίπεδο εκτύπωσης

- Sep 26, 2018-

Μεταφορά εκτύπωσης

Πρώτον, η χρωστική εκτυπώνεται στο χαρτί με τη μέθοδο εκτύπωσης για να γίνει χαρτί εκτύπωσης μεταφοράς και κατόπιν το χρώμα μεταφέρεται στο ύφασμα μέσω υψηλής θερμοκρασίας (θέρμανση και πίεση στο πίσω μέρος του χαρτιού), το οποίο χρησιμοποιείται γενικά για υφάσματα από χημικές ίνες , που χαρακτηρίζεται από φωτεινά χρώματα και λεπτά στρώματα. Το μοτίβο λουλουδιών είναι ρεαλιστικό και καλλιτεχνικό, αλλά η διαδικασία αυτή τη στιγμή ισχύει μόνο για μερικές συνθετικές ίνες όπως είναι ο πολυεστέρας. Η διαδικασία εκτύπωσης μεταφοράς είναι απλή, η επένδυση είναι μικρή και η παραγωγή είναι ευέλικτη. Αυτή τη στιγμή είναι δημοφιλής στην αγορά ... Αλλά για να είμαι ειλικρινής, η εκτύπωση μεταφοράς και άλλοι τύποι εκτύπωσης συγκρίνονται, η τιμή είναι υψηλότερη, αλλά υπάρχει ένα ορισμένο βαθμό ~ ~


Εκτυπώστε εκφόρτωση

Η εκτύπωση εκτύπωσης (εκτύπωση εκτύπωσης) είναι βαμμένη με βαφές που δεν είναι ανθεκτικές στον παράγοντα βαφής. Μετά την ξήρανση, η εκτύπωση πραγματοποιείται με μια βαφή βαφής που περιέχει έναν παράγοντα εκκένωσης ή έναν παράγοντα ανθεκτικό στις βαφές ταυτόχρονα. Η αλεσμένη χρωστική ουσία καταστρέφεται και αχρωματική, σχηματίζοντας ένα λευκό σχέδιο στο έδαφος ή ένα έγχρωμο σχέδιο που σχηματίζεται από τη βαφή της χρωστικής λουλουδιών. Επίσης γνωστό ως λευκό ή έγχρωμο τραβήξτε.


Μειωμένη εκτύπωση

Η μέθοδος χρησιμοποιεί τη διαφορά στις ιδιότητες χημικής αντοχής των διαφορετικών ινών στο ενδιάμεσο ή το αναμεμιγμένο ύφασμα, εφαρμόζοντας ένα παράγοντα απογύμνωσης για μερική απομάκρυνση μιας από τις ίνες στο ύφασμα με μία διαδικασία εκτύπωσης και συγκράτηση άλλων ινών για σχηματισμό ενός ημιδιαφανούς σχεδίου. Επίσης ονομάζεται εκτύπωση εκκαθάρισης ή εκτύπωση καμένων εκτυπώσεων.


Συρρίκνωση εκτύπωσης

Χρησιμοποιώντας μία μέθοδο εκτύπωσης, μια χημική ουσία η οποία μπορεί να επεκτείνει ή να συστέλλει την ίνα εφαρμόζεται τοπικά στο ύφασμα και με κατάλληλη επεξεργασία, η διαφορά μεταξύ της ίνας στο τμήμα εκτύπωσης και της ίνας στο μη εκτυπωτικό τμήμα προκαλείται να διογκωθεί ή συστέλλονται, επιτυγχάνοντας έτσι ένα προϊόν που έχει κανονικό άνισο σχέδιο στην επιφάνεια. Τέτοιες όπως καθαρό βαμβάκι τυπωμένο seersucker χρησιμοποιώντας καυστική σόδα ως παράγοντα όγκου. Επίσης ονομάζεται κοίλη και κυρτή εκτύπωση.


Εκτύπωση επίπεδης οθόνης

Το καλούπι εκτύπωσης είναι ένα πλέγμα πολυεστέρα ή νάιλον (πλάκα λουλουδιών) στερεωμένο σε ένα τετράγωνο πλαίσιο και έχον ένα κοίλο σχέδιο. Το σχέδιο στην πλάκα λουλουδιών μπορεί να διέλθει μέσω της έγχρωμης πάστας και το σχέδιο χωρίς το σχέδιο κλείνει το πλέγμα με ένα στρώμα πολυμερούς φιλμ. Κατά την εκτύπωση, το στένσιλ πιέζει το ύφασμα και το διάτρητο χρώμα είναι χρωματισμένο με μια σπάτουλα και η σπάτουλα χρησιμοποιείται για την αντιστροφή της σκούπας για να γίνει η έγχρωμη πάστα να διέλθει μέσω του σχεδίου για να φτάσει στην επιφάνεια του υφάσματος. Η εκτύπωση επίπεδης οθόνης έχει χαμηλή παραγωγική απόδοση, αλλά έχει ευρεία προσαρμοστικότητα και ευέλικτη εφαρμογή και είναι κατάλληλη για παραγωγή μικρών παρτίδων και πολλαπλών ποικιλιών.


Περιστροφική εκτύπωση οθόνης

Το καλούπι εκτύπωσης είναι ένα κυλινδρικό κόσκινο νικελίου που έχει ένα κοίλο σχέδιο, το οποίο είναι εγκατεστημένο κατά μια ορισμένη σειρά πάνω από τον ελαστικό ιμάντα της λειτουργίας κυκλοφορίας και μπορεί να περιστρέφεται συγχρόνως με τον ιμάντα. Κατά την εκτύπωση, η έγχρωμη πάστα εισάγεται στο δίχτυ και αποθηκεύεται στο κάτω μέρος του διχτυού. Όταν το στρογγυλό δίχτυ περιστρέφεται με τον οδηγό ιμάντα, ο αποξεστήρας και το δίχτυ λουλουδιών που πιέζονται προς τα κάτω του διχτυού είναι σχετικά αποξεσμένα και η έγχρωμη πάστα φτάνει στην επιφάνεια του υφάσματος διαμέσου του διαγράμματος των διχτυών.


Η περιστροφική μεταξοτυπία είναι μια συνεχής επεξεργασία, με υψηλή παραγωγική απόδοση και έχει τα πλεονεκτήματα της εκτύπωσης κυλίνδρων και επίπεδης οθόνης, αλλά υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στην λεπτότητα του σχεδίου και τον πλούτο του χρώματος εκτύπωσης. Θυμηθείτε: η επιλογή της περιστροφικής εκτύπωσης σε χρώμα και χρώμα έχει ορισμένους περιορισμούς.


Εκτύπωση χρωστικών ουσιών

Επίσης γνωστή ως εκτύπωση βαφών, επειδή η χρωστική ουσία είναι μια αδιάλυτη στο νερό χρωστική ύλη, δεν έχει συγγένεια για τις ίνες και ο χρωματισμός της επιτυγχάνεται με επικάλυψη μιας πολυμερούς ένωσης (κόλλας) ικανής να σχηματίσει μεμβράνη και πρόσφυση στις ίνες. Η εκτύπωση χρωστικών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία οποιουδήποτε υφάσματος ινών. Έχει υπεροχή στην εκτύπωση αναμεμειγμένων και υφασμένων υφασμάτων. Η διαδικασία είναι απλή, το χρωματογράφημα είναι ευρύ, το σχήμα λουλουδιού είναι καθαρό, αλλά η αίσθηση του χεριού δεν είναι καλή και η αντοχή στο τρίψιμο δεν είναι υψηλή.


Εκτύπωση ψευδαργύρου

Ένα σχέδιο εκτύπωσης επιτυγχάνεται με το γράψιμο ενός σχεδίου στην πλάκα ψευδαργύρου, το κάλυμμα του υφάσματος και την απόξεση της έγχρωμης πάστας. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για την εκτύπωση μεγάλων λουλουδιών ή παχιών υφασμάτων όπως μαντίλες, πετσέτες και τα παρόμοια. Αντί να χαράσσεται με το χέρι η πλάκα λουλουδιών, χρησιμοποιείται μερικές φορές μια διαδικασία χημικής χάραξης.


Εκτύπωση κυλίνδρου

Μια διαδικασία για την εκτύπωση σε ένα ύφασμα με έναν κύλινδρο χαλκού χαραγμένο με ένα κοίλο σχέδιο, γνωστό και ως εκτύπωση κυλίνδρου χαλκού. Ο χαραγμένος κύλινδρος αναφέρεται ως σωλήνας λουλουδιών. Όταν εκτυπώνετε, αρχικά κάνετε την επιφάνεια του σωλήνα λουλουδιού χρωματισμένη με χρώμα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια απότομη και επίπεδη ξύστρα για να ξύσετε την πάστα χρώματος επιφάνειας του μη αποφλοιωμένου τμήματος του σωλήνα λουλουδιού, αφήνοντας μια έγχρωμη πάστα στο κοίλο σχέδιο. Όταν ο κύλινδρος με λουλούδια είναι ανάγλυφο στο ύφασμα, η έγχρωμη πάστα μεταφέρεται στο ύφασμα που πρόκειται να τυπωθεί. Κάθε σωλήνας λουλουδιών τυπώνεται με έγχρωμη πάστα. Αν μια πληθώρα σωλήνων λουλουδιών είναι τοποθετημένες ταυτόχρονα στη συσκευή εκτύπωσης, το σχέδιο χρώματος μπορεί να εκτυπώνεται συνεχώς.


Ψηφιακή εκτύπωση

Η ψηφιακή εκτύπωση είναι εκτύπωση με ψηφιακή τεχνολογία. Η τεχνολογία ψηφιακής εκτύπωσης είναι ένα προϊόν υψηλής τεχνολογίας που ενσωματώνει την ηλεκτρονική πληροφορική μηχανικών και ηλεκτρονικών υπολογιστών με τη συνεχή ανάπτυξη της τεχνολογίας των υπολογιστών. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του 1990, και η εμφάνιση και η συνεχής βελτίωση αυτής της τεχνολογίας. Έφερε μια νέα αντίληψη στη βιομηχανία εκτύπωσης και βαφής υφασμάτων. Οι προηγμένες αρχές και τα μέσα παραγωγής του έχουν φέρει μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία ανάπτυξης για την εκτύπωση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και τη βαφή.


Εκτύπωση με ψεκασμό

Μία μέθοδος εκτύπωσης στην οποία ένα υγρό που περιέχει βαφή ψεκάζεται πάνω σε ένα ύφασμα από ένα ψεκαστήρα που περιέχει υγρό μέσω ενός διαμπερούς ανοίγματος πλέγματος ή ενός χώρου κοπής προτύπων. Επίσης γνωστό ως εκτύπωση ψεκασμού. Στη δεκαετία του 1970 αναπτύχθηκε μια μέθοδος εκτύπωσης ψεκασμού που ελέγχεται από ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπου πολλά συνδυασμένα ανοίγματα εξαγωγής εκτόξευαν διαλείπουσα διάφορα υγρά χρωματισμού για να σχηματίσουν πρότυπα διαφόρων χρωμάτων, κυρίως για εκτύπωση χαλιών.